Τη στήριξή του στις προσπάθειες του προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάση στο Κυπριακό εξέφρασαν ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου και ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα του κυπριακού κοινοβουλίου εξέφρασαν τις επικρίσεις τους για τη διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης.

Κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2017, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, δήλωσε ότι ο κ. Αναστασιάδης διαπραγματεύεται εκ μέρους της ελληνοκυπριακής πλευράς για «ανάκτηση κατεχόμενων εδαφών, τα οποία με τη λύση θα περάσουν στην ελληνοκυπριακή περιφέρεια». Στόχος, τόνισε, «είναι μόνον ένας: Η ενωμένη Κύπρος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ΑΚΕΛ θα παραμείνει προσηλωμένο στον στόχο δίκαιης, λειτουργικής και βιώσιμης λύσης, τόνισε από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Άντρος Κυπριανού. «Από τη στιγμή», είπε, «κατά την οποία ο κ. Αναστασιάδης αποφάσισε να προχωρήσει, ως ΑΚΕΛ θα στηρίξουμε την προσπάθεια». Ο κ. Κυπριανού κάλεσε τον κ. Αναστασιάδη να «περιορίσει τους κινδύνους, που ελλοχεύουν και να διαπραγματευτεί στη βάση αρχών και συλλογικά και να βρίσκεται σε μόνιμη διαβούλευση με την ελληνική κυβέρνηση για τα θέματα της ασφάλειας».

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος κατηγόρησε τον κ. Αναστασιάδη για «συνεχείς μεταστροφές και άτακτες υποχωρήσεις στο Κυπριακό» και πρόσθεσε ότι «δεν πάει στη Γενεύη για να διαπραγματευτεί, αλλά για να συνθηκολογήσει».

Να συμπορευθεί με τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης και να επιμείνει μέχρι τέλους στην πλήρη κατάργηση των εγγυήσεων, κάλεσε τον κ. Αναστασιάδη η ΕΔΕΚ, μέσω του προέδρου της Μαρίνου Σιζόπουλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο πρόεδρος Αναστασιάδης, απέδειξε πως δεν χρειάζεται πιστόλι στον κρόταφο για να υποχωρήσει» ανέφερε στην ομιλία του ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας. «Έχει αποφασίσει», πρόσθεσε, «να αποδεχθεί εγγυήσεις, όπως και την παραμονή τουρκικών στρατευμάτων μετά τη λύση, αρκεί να βρεθεί εκείνη η διατύπωση που θα ξεγελά τους Ελληνοκυπρίους».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης