Απόλυτη ικανοποίηση εκφράζει η Λευκωσία για το κείμενο συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Πήραμε ακριβώς εκείνο που είχαμε ζητήσει» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου μιλώντας στο ΡΙΚ από τις Βρυξέλλες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, επεσήμανε ότι «είναι η πιο ξεκάθαρη τοποθέτηση που είχαμε ποτέ και πλέον η πίεση προς την Άγκυρα θα είναι μεγαλύτερη και πιο αποτελεσματική ως προς τους επιδιωκόμενους στόχους».

Σε δηλώσεις από τις Βρυξέλλες ο κ. Προδρόμου ανέφερε ότι ακόμα και η φρασεολογία που χρησιμοποιείται στο κείμενο συμπερασμάτων καταδεικνύει «το εύρος της στήριξης, της οποίας τυγχάνει ο πρόεδρος Αναστασιάδης από τους Ευρωπαίους εταίρους».

Διευκρίνισε ότι στόχος είναι η ειρήνη και η επανένωση της Κύπρου, με τερματισμό των τουρκικών προκλήσεων και σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου, και πρόσθεσε ότι η κυπριακή κυβέρνηση ουδέποτε επιδίωξε «μια λογική αντιποίνων έναντι της Άγκυρας». Άλλωστε, υπέδειξε, σκοπός είναι η μεταβολή της τουρκικής στάσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τόνισε, πάντως, ότι λαμβάνονται υπ’ όψιν όλα τα ενδεχόμενα και σε περίπτωση που εκτραχυνθεί περαιτέρω η τουρκική συμπεριφορά, υπάρχουν και άλλα μέσα σε ευρωπαϊκό επίπεδο για αντιμετώπισή της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης