Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας αναμένονται ανακοινώσεις για «εξελίξεις προς τη θετική κατεύθυνση» αναφορικά με τη γεώτρηση στο στόχο «Ονησίφορος», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Η γεώτρηση διεξάγεται για λογαριασμό της κοινοπρατίας Total-ENI στο τεμάχιο 11 της Κυπριακής ΑΟΖ, κοντά στην περιοχή όπου βρέθηκε το γιγάντιο κοίτασμα Ζορ της Αιγύπτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Χριστοδουλίδης δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά είπε ότι οι ενεργειακοί σχεδιασμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας θα είναι στο επίκεντρο των επαφών του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Στο πλαίσιο αυτό, είπε, αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου στη Νέα Υόρκη, καθώς και με άλλους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων. Εκτός από τα ενεργειακά, στην ημερήσια διάταξη των επαφών του Προέδρου της Δημοκρατίας θα είναι το Κυπριακό, η οικονομία και η προσέλκυση επενδύσεων.

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε, εξ άλλου, ότι ο κ. Αναστασιάδης αναμένεται να επισκεφτεί και πρωτεύουσες χωρών μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας. Ήδη, είπε, αποδέχτηκε πρόσκληση του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν να επισκεφθεί το Παρίσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης