Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη κατανάλωση χαλουμιού εκτός Κύπρου, σύμφωνα με τη βρετανική αλυσίδα σουπερμάρκετ Waitrose.

Η σχετική έρευνα επισημαίνει ότι οι αναζητήσεις της λέξης «χαλούμι» στο διαδίκτυο στη Βρετανία έχουν αυξηθεί κατά 83% την τελευταία διετία, ενώ είναι πενταπλάσιες σε αριθμό σε σύγκριση με μία πενταετία πριν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ενδιαφέρον αυτό αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη αγάπη των Βρετανών καταναλωτών για το συγκεκριμένο τυρί, υπογραμμίζει η έρευνα. Τον περασμένο Ιούνιο πάνω από 60.000 χρήστες του διαδικτύου στη Βρετανία αναζήτησαν κάποια πληροφορία σχετική με το κυπριακό τυρί.

Ενδεικτική είναι η δήλωση του υπευθύνου προμήθειας τυριών στα Waitrose Κρις Ντόουσον: «Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί το χαλούμι είναι όλο και πιο δημοφιλές στη Βρετανία – είναι εύγευστο, μία επιλογή γρήγορου γεύματος. Έχουμε δει αύξηση στις πωλήσεις μας της τάξης του 26% κατά την τελευταία διετία». Εκτιμάται ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο καταλήγει το 45% των εξαγωγών χαλουμιού από την Κύπρο, αποφέροντας περί τα 45 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, με ανοδική τάση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης