Μεγάλη προβολή δίνουν οι κυπριακές εφημερίδες, κυρίως στις ηλεκτρονικές εκδόσεις τους με πλούσιο φωτορεπορτάζ, στην επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στην Ελλάδα.

Ιδιαίτερη προβολή δόθηκε στη βόλτα του προεδρικού ζεύγους της Γαλλίας στην οδό Ερμού στο κέντρο της Αθήνας. Επίσης, στα δημοσιεύματα αναφέρεται ότι ήταν εντυπωσιακές οι εμφανίσεις των πρώτων κυριών της Γαλλίας, Μπριζίτ Μακρόν και της Ελλάδας, Μπέτυς Μπαζιάνα, κατά το επίσημο δείπνο προς τιμήν του Γάλλου προέδρου στο προεδρικό Μέγαρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα ρεπορτάζ γίνεται εκτενής αναφορά στις δηλώσεις και ομιλίες του κ. Μακρόν, ο οποίος, όπως τονίζεται, έστειλε το μήνυμα ότι η Γαλλία θα στηρίξει την προσπάθεια της Ελλάδας, η οποία, σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο, «επανέρχεται στην ανάπτυξη και τις επενδύσεις».

Ο Γάλλος πρόεδρος , προστίθεται, υπογράμμισε την ανάγκη η Αθήνα να παραμείνει συνεπής στις δεσμεύσεις της μέχρι και το καλοκαίρι του 2018, αλλά και οι θεσμοί να τηρήσουν τις δικές τους, αναφερόμενος ειδικότερα στο θέμα της ελάφρυνσης χρέους μετά το τέλος του προγράμματος.

Αναφορά γίνεται στα δημοσιεύματα στις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι συζήτησαν με τον Γάλλο πρόεδρο για Προσφυγικό, Τουρκία, Κυπριακό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το ζήτημα του Κυπριακού αναφέρεται ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός επισήμανε «τη σταθερή προσήλωση για βιώσιμη λύση».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης