Σε επιφυλακή για μία και πλέον εβδομάδα θα παραμείνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή της Σολέας Κύπρου, μετά τον έλεγχο της φονικής πυρκαγιάς που άφησε πίσω της δύο νεκρούς και καμένη γη 15 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Στην περιοχή παρατηρούνται ακόμη μικρές αναζωπυρώσεις και υπάρχουν μικρές εστίες, ενώ οι επίγειες δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν για την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης είπε ότι η περιοχή επιθεωρείται από ελικόπτερο και όπου υπάρχουν εστίες φωτιάς -και αυτές είναι κυρίως στον Άγιο Θεόδωρο και στην περιοχή Κούρδαλι- αντιμετωπίζονται αμέσως και όπου απαιτείται με ρίψη νερού.

Θα χρειαστούν μέχρι και δύο εβδομάδες μέχρι να επιβεβαιωθεί η πλήρης κατάσβεση της φωτιάς και να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει πλέον ο παραμικρός κίνδυνος για αναζωπυρώσεις, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου.

Πτητικά μέσα ξένων χωρών θα παραμείνουν στην Κύπρο και τις επόμενες μέρες, εκτός από εκείνο του Ισραήλ, το οποίο επέστρεψε στη βάση του, εφόσον υπάρχει έκτακτο περιστατικό στη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, η κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφή με τη Ρωσία για αποστολή αεροσκαφών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης