Νέος υπουργός Υγείας διορίστηκε σήμερα, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο δικηγόρος Γιώργος Παμπορίδης.

Ο κ. Παμπορίδης θα αντικαταστήσει τον Φίλιππο Πατσαλή ο οποίος παραιτήθηκε στις 11 Ιουλίου, για «προσωπικούς λόγους», από τη θέση του υπουργού Υγείας πριν από περίπου δύο εβδομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης διόρισε σήμερα τον κ. Γιώργο Παμπορίδη, δικηγόρο, ως υπουργό Υγείας» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Προεδρίας.

Ποιος είναι ο Γιώργος Παμπορίδης

Ο κ. Παμπορίδης γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1969.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών και απέκτησε to 1992 το πτυχίο Νομικής. Στη συνέχεια μεταβαίνει για σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον (University of Southampton), όπου απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα στο Ναυτικό Δίκαιο.

Από το 1993 μέχρι το 1997 συνεχίζει τις σπουδές του και γίνεται έτσι κάτοχος μεταπτυχιακoύ διπλώματος στις Διεθνείς Σχέσεις από το London School of Economics και διδακτορικoύ στις Διεθνείς Σχέσεις και το Ναυτικό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον.

Έχει συγγράψει το βιβλίο «Διεθνές Ναυτικό Δίκαιο: Νομοθεσία και επιβολή» (International Shipping Law: Legislation and Enforcement εκδόσεις Kluwer Law International) και το βιβλίο «Υδρογονάνθρακες της Κυπριακής Δημοκρατίας» (Hydrocarbons of the Republic of Cyprus) που εκδόθηκε τον Σεπτέμβριο του 2012, καθώς και πολλά νομικά άρθρα.

Ο Γιώργος Παμπορίδης εκτός από μέλος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών καθώς και στην Αγγλία και την Ουαλία ((Roll of Solicitors).

Έχει εργαστεί στην Αγγλία στο δικηγορικό γραφείο Holman, Fenwick & Willan, ενώ στην Κύπρο ήταν συνεργάτης για πέντε χρόνια στο γραφείο Λ Παπαφιλίππου & Σία στη Λευκωσία.

Το 2003 ίδρυσε την Pamboridis LLC με γραφεία στη Λευκωσία και στην Αθήνα, ενώ παραμένει συνεργάτης του δικηγορικού γραφείου Λ Παπαφιλίππου & Σία.

Ήταν επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Ερευνών Lauterpacht για το Διεθνές Δίκαιο του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ (Cambridge).

Επίσης διδάσκει Διεθνές Ναυτικό Δίκαιο και Δίκαιο Ενέργειας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης