Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, την ειδική αντιπρόσωπο του γ.γ. του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, στο πλαίσιο της προπαρασκευής της συνάντησης του Προέδρου με τον γενικό γραμματέα στις 22 Σεπτεμβρίου.

Μετά τη συνάντηση, η κ. Σπέχαρ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι κατά τη συνάντηση στη Νέα Υόρκη θα συζητηθεί το Κυπριακό και άλλα θέματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε ότι ο γ.γ. του ΟΗΕ προσβλέπει στη συνάντηση με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στο Κυπριακό, περιλαμβανομένων και των εγγυητριών δυνάμεων, για να ακούσει τις σκέψεις και ιδέες τους για τα επόμενα βήματα.

Σε σχετική ερώτηση είπε ότι «η διαδικασία για το Κυπριακό είναι κυπριακής ιδιοκτησίας και ο γ.γ. επιθυμεί να ακούσει πρώτα και κύρια τα μέρη» και πως το πλαίσιο και οι καλές υπηρεσίες του γγ εξακολουθούν να υφίστανται.

Σε ερώτηση κατά πόσο εκτιμά πως η προεκλογική περίοδος στην Κύπρο θα αποτελέσει εμπόδιο στην προσπάθεια για επανέναρξη της διαδικασίας για το Κυπριακό, η κ. Σπέχαρ απάντησε αρνητικά, λέγοντας ότι η διαδικασία έχει προχωρήσει μέσα στα χρόνια και κατά καιρούς υπήρξαν διάφορες εκλογικές αναμετρήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αργότερα, η κ. Σπέχαρ μετέβη στην κατεχόμενη Λευκωσία, όπου είχε συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης