Ο 27χρονος ιδιοκτήτης των σκύλων ροτβάιλερ που προκάλεσαν τον θανάσιμο τραυματισμό της 46χρονης Πετρούνα Μίλκοβα στη Γεροσκήπου την 22α Φεβρουαρίου παραπέμπεται σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου που θα συνεδριάσει στις 18 Απριλίου.

Αυτό αποφάσισε τη Δευτέρα το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, το οποίο έπειτα από πολύωρη διαδικασία λόγω ένστασης της υπεράσπισης στο θέμα της κράτησης του 27χρονου μέχρι τη δίκη αποφάσισε τελικά όπως αυτός παραμείνει υπό κράτηση μέχρι τότε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής αναφέρθηκε σε τρεις καταθέσεις, σύμφωνα με τις οποίες ο 27χρονος είχε παραδεχθεί ότι είναι ιδιοκτήτης πέντε σκύλων ράτσας Rottweiler, τους οποίους την ημέρα που εντοπίστηκε θανάσιμα τραυματισμένη η 46χρονη τους είχε αφήσει ανεπιτήρητους και κάθε 5-10 λεπτά τούς καλούσε.

Αναφορά έκανε και στη γραπτή μαρτυρία από πρόσωπο το οποίο βρισκόταν στον ενιαίο χώρο του μηχανουργείου που διατηρεί ο 27χρονος, ότι μια εβδομάδα πριν από τον εντοπισμό της θανούσας και ενώ ο ίδιος εργαζόταν στον πιο πάνω χώρο ένας από τους σκύλους του υπόπτου ήταν ελεύθερος και κινήθηκε προς το μέρος του, με αποτέλεσμα να φοβηθεί και να βγει πάνω σε μια σκαλωσιά, καθώς και ότι στις 22 Φεβρουαρίου 2018, σύμφωνα με την κατάθεση του 27χρονου, τηλεφώνησε ο ίδιος στην αστυνομία, αφού εντόπισε το θύμα.

Στην ίδια κατάθεσή του, ο 27χρονος ανέφερε ότι ο λόγος που έφυγε από το μηχανουργείο του πριν εντοπίσει την 46χρονη ήταν για να επισκεφτεί συγγενικό του πρόσωπο που βρίσκεται ανατολικά του γκαράζ και είπε πως στη διαδρομή του κινήθηκε με δυτική κατεύθυνση κάνοντας ολόκληρο γύρο προκειμένου να μεταβεί στον προορισμό του, χωρίς ωστόσο να αναφέρει τον λόγο που έκανε μεγαλύτερη διαδρομή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν μάλιστα επέστρεψε στο γκαράζ του, τότε βρήκε το θύμα, όπως ανέφερε.

Ο εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής αναφέρθηκε και σε μαρτυρία εργαζομένου στην περιοχή, σύμφωνα με την οποία είδε μια κοπέλα να περπατά σε χωματόδρομο 20 μέτρα από το σημείο όπου εντοπίστηκε λίγο αργότερα θανάσιμα τραυματισμένη.

Από τη μεριά του, ο συνήγορος υπεράσπισης του 27χρονου, ο δικηγόρος Μιχάλης Ιωάννου, αναφέρθηκε στην πρώτη ιατροδικαστική εξέταση που διενήργησαν οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Νικόλας Χαραλάμπους, σύμφωνα με την οποία ο θάνατος της 46χρονης από τη Βουλγαρία Petrana Milchova Nikolova προκλήθηκε από αιμορραγικό σοκ, συνεπεία πολυτραυματισμού πιθανόν από γεωργικό μηχάνημα. Ο κ. Ιωάννου είπε πως δεν θα πρέπει να στερηθεί την ελευθερία του ο πελάτης του με εικασίες και αναφορές.

Ο 27χρονος ιδιοκτήτης των σκύλων Rottweiler αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και της πρόκλησης θανάτου εξ αμελείας.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξουν γνωματεύσεις για το γεγονός, με την ολοκλήρωση των εργαστηριακών αναλύσεων που γίνονται στη Λευκωσία, ώστε να ταυτοποιηθεί η ύπαρξη DNA από τη νεκρή γυναίκα στον σκύλο.

Σημειώνεται πως η 5η νεκροτομή στο πτώμα της 46χρονης θα διενεργηθεί την Τετάρτη από την Ελληνίδα ιατροδικαστή Χαρά Σπηλιοπούλου, καθηγήτρια Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας στην Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, η οποία αναμένεται να αφιχθεί από την Ελλάδα έπειτα από οδηγίες του γενικού εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης