Την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξει ιδιαίτερη αλλαγή στο Κυπριακό, μετά την επανεκλογή του Ταγίπ Ερντογάν, διατυπώνουν τα περισσότερα πολιτικά κόμματα στην Κύπρο.

Ο ΔΗΣΥ επισημαίνει πως η επικράτηση Ερντογάν «δεν σημαίνει και αυτόματη επίλυση των ανοικτών ζητημάτων» εκφράζει ωστόσο ελπίδες πως με τη νέα εντολή του «θα αντιμετωπίσει ζητήματα, όπως το Κυπριακό με σύνεση, που θα συμβάλουν στην ομαλότητα και στην ειρήνη στην περιοχή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, ο γ.γ του ΑΚΕΛ, ‘Αντρος Κυπριανού, επεσήμανε πως μετά την επανεκλογή του Ερντογάν στην προεδρεία της Τουρκίας «θα πρέπει να ληφθούν πρωτοβουλίες για άμεση επανέναρξη των συνομιλιών και από την ελληνοκυπριακή πλευρά» .

Το ΔΗΚΟ αναφέρει ότι οι πιθανότητες να αλλάξει η Τουρκία στάση στο Κυπριακό, που θέτει ξεκάθαρα πλέον ζητήματα λύσης συνομοσπονδίας ή δύο κρατών «είναι εξαιρετικά περιορισμένες».

Η ΕΔΕΚ σημειώνει ότι η επανεκλογή του Ερντογάν «στην ουσία δεν πρόκειται να διαφοροποιήσει την οποιαδήποτε θέση έχει στο Κυπριακό δεδομένης της στάσης και της συμπεριφοράς του στο παρελθόν». Οι Οικολόγοι σημειώνουν πως η Τουρκία έχει συγκεκριμένες θέσεις για την Κύπρο και τις λοιπές γειτονικές χώρες, που δεν αλλάζουν από το ποιος είναι στην εξουσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Συμμαχία Πολιτών θεωρεί ότι οι υπερεξουσίες Ερντογάν και ο ρόλος ρυθμιστή στους εθνικιστές δεν ευνοούν το Κυπριακό και είναι, προστίθεται σε ανακοίνωση, «πολιτική αφέλεια να καλλιεργείται και πάλι κλίμα ελπίδας για ορθή και δίκαιη λύση».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης