Συναγερμός έχει σημάνει στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας, έπειτα από την εξαφάνιση δύο 11χρονων μαθητών από το Δημοτικό Σχολείο στις Καμάρες. Οι μαθητές της έκτης τάξης απήχθησαν και αγνοούνται από τις 07.45 το πρωί της Τρίτης. Πρόκειται για τον Θεμιστοκλή Ντόγκλη και τον Φίλιππο Σταματάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, οι δύο μαθητές άφησαν τις τσάντες τους εντός της τάξης τους και έπαιζαν στην αυλή του σχολείουΣύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, οι δύο μαθητές άφησαν τις τσάντες τους εντός της τάξης τους και έπαιζαν στην αυλή του σχολείου.
Με βάση κάποιες μαρτυρίες, ένας άνδρας φέρεται να συστήθηκε στα δύο παιδιά ως ο νέος τους δάσκαλος, με αποτέλεσμα να τον ακολουθήσουν. Ωστόσο, άλλες μαρτυρίες αναφέρουν πως ο δράστης ζήτησε βοήθεια από τα παιδιά έξω από το σχολείο για να βάλει κάποια βιβλία στο αυτοκίνητό του και όταν χτύπησε το κουδούνι, διαπιστώθηκε ότι έλειπαν οι δύο 11χρονοι.
Το προφίλ του δράστη
Σύμφωνα με μαρτυρίες, πρόκειται για έναν άνδρα ηλικίας 50-60 ετών, ύψους 1,70 – 1,75μ., περίπου 100 κιλά, με μούσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φορούσε μαύρη κοντομάνικη φανέλα με μοτίβο στο μπροστινό μέρος με έντονα χρώματα, γιλέκο σκούρου χρώματος, μακρύ σκούρο παντελόνι, καπέλο τύπου μπερέ χρώματος σκούρου. Το δεξί του χέρι είναι πρόχειρα δεμένο με γάζα. Φαίνεται να κινείται με saloon αυτοκίνητο, χρώματος γκρίζου, μάρκας NISSAN Sunny.

Σημειώνεται ότι λίγο πριν από το περιστατικό είχε γίνει τηλεφώνημα για βόμβα σε ένα άλλο σχολείο, ωστόσο αποδείχθηκε φάρσα.

Επί ποδός η αστυνομία
Η αστυνομία ειδοποιήθηκε άμεσα και έχουν στηθεί δύο κέντρα διαχείρισης της κατάστασης, ενώ έχουν ειδοποιηθεί οι λιμενικές αρχές, τα αεροδρόμια και λαμβάνονται μέτρα και στη «νεκρή ζώνη».
Στο σχολείο βρίσκονται και οι γονείς των μαθητών, αλλά και ψυχολόγοι. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα παιδιά είναι φίλοι και πως οι οικογένειές τους κατάγονται από την Ελλάδα.
Ο πατέρας του ενός παιδιού είναι ορθοπεδικός γιατρός στο νοσοκομείο Λάρνακας και η μητέρα του άλλου νοσηλεύτρια στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα.
Ανάστατοι οι γονείς έξω από το Δημοτικό Σχολείο Καμάρων:

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης έχει ήδη επικοινωνήσει με τον υπουργό Δικαιοσύνης Ιωνά Νικόλαου, ο οποίος μετέβη στη Λάρνακα. Από την πρώτη στιγμή ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας βρίσκεται σε επαφή με τον αστυνομικό διευθυντή Λάρνακας. Το προσωπικό του Δήμου Λάρνακας έχει ενημερωθεί λεπτομερώς για το περιστατικό, ενώ έχουν δοθεί οδηγίες στα συνεργεία καθαριότητας του δήμου και στο υγειονομείο, ώστε να προχωρήσουν σε περιπολίες αναζήτησης των ανηλίκων και του δράστη.

Στο σχολείο ο υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

*Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, philenews.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης