Με σύντομη συνάντηση που θα έχει το απόγευμα της Κυριακής (τοπική ώρα) στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Kι-Μουν, ξεκινά το πρόγραμμα των επαφών του στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Πρόεδρος και η συνοδεία του αναμένονται να φτάσουν στη Νέα Υόρκη σήμερα το απόγευμα, ενώ ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης φτάνει την Κυριακή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα αναμένεται να κυριαρχήσει το Κυπριακό, ενόψει και της τριμερούς με τον Μπαν Κι-Μουν και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, στις 11.00 το πρωί της Κυριακής 25 Σεπτεμβρίου.

Νωρίτερα, θα έχει συνάντηση με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αλ Σίσι και τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Αργά το βράδυ θα μιλήσει στο συνέδριο του Concordia με θέμα «το μέλλον της Ευρώπης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρόγραμμα των συναντήσεων του Προέδρου της Κύπρου με ξένους ηγέτες περιλαμβάνει συνάντηση με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ (την Τρίτη) και τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν (την Πέμπτη), ενώ θα έχει επίσης συνάντηση και με τον πρόεδρο της Παλαιστίνης, Μαχμούτ Αμπάς.

Το βράδυ της Τρίτης θα παρευρεθεί στην καθιερωμένη δεξίωση που παραθέτει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, στους επικεφαλής των αντιπροσωπειών των χωρών που λαμβάνουν μέρος στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης