«Ξεκινάει μια συνεργασία των τριών χωρών σε θέματα Διασποράς που σας διαβεβαιώ ότι είναι πολύ χρήσιμη», τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ μετά την πρώτη συνάντηση μεταξύ αξιωματούχων της Κύπρου, της Ελλάδος και της Αρμενίας στον τομέα της διασποράς.

Στη συνάντηση, που εγινε στην Λευκωσία, τέθηκαν οι βασικοί άξονες τριμερούς συνεργασίας. Συμφωνήθηκε η σύσταση επιτροπής εργασίας, η οποία θα αξιολογήσει τις εισηγήσεις που κατατέθηκαν στη συνάντηση. Μεταξύ άλλων, προτάθηκε η συνεργασία σε θέματα νεολαίας, αθλητισμού, πολιτισμού και εκπαίδευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επόμενη τριμερής συνάντηση για θέματα Διασποράς θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Δεκεμβρίου στο Ερεβάν και η μεθεπόμενη στην Αθήνα.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών , Τέρενς Κουίκ, δήλωσε ότι συμφωνήθηκαν κοινές δράσεις, οι οποίες θα αφορούν, μεταξύ άλλων, δράσεις για τις δύο γενοκτονίες το Μάιο του 2018. Παράλληλα, ο κ. Κουίκ είπε ότι οι τρεις χώρες θα επενδύσουν στη νεολαία και στους φοιτητές. Αναφέρθηκε στην ύπαρξη κέντρου ελληνικών σπουδών σε Πανεπιστήμιο του Ερεβάν και έκανε λόγο για τη δυνατότητα διασύνδεσης πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Επίσης, είπε ότι προτάθηκε από την υπουργό Διασποράς της Αρμενίας η συμμετοχή της Ελλάδας και της Κύπρου στις αθλητικές διοργανώσεις, που θα πραγματοποιηθούν το Μάρτιο του 2018 στη Βιέννη και τον Ιούλιο στο Ερεβάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος , ο κ. Κουίκ επισήμανε ότι Ελλάδα και Κύπρος βρίσκονται σε μια ταραγμένη περιοχή και αποτελούν ταυτόχρονα «πυλώνες σταθερότητας».

Στη συνάντηση, την Κύπρο εκπροσώπησε ο επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων, Φώτης Φωτίου, και την Αρμενία η υπουργός Διασποράς, Χρανούς Χακομπιάν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης