Κανονικά και χωρίς καμία αλλαγή θα πραγματοποιηθεί αύριο η μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση, με την οποία κορυφώνεται το ιστορικό και φημισμένο Λεμεσιανό καρναβάλι.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου Λεμεσού η παρέλαση θα ξεκινήσει από τον κυκλικό κόμβο Αγίου Νικολάου στη μία το μεσημέρι και θα συνεχιστεί κατά μήκος της Λεωφόρου Μακαρίου Γ’.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι καταρρακτώδεις βροχές, που έπεσαν στην Λεμεσό, λόγω της κακοκαιρίας σε όλη την Κύπρο, προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα. Υποστατικά και σπίτια πλημμύρισαν ή υπέστησαν ζημιές από τα ορμητικά νερά, ενώ δεκάδες δρόμοι πλημμύρισαν. Επίσης, πολλοί οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητα τους και χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομίας και της Πολιτικής ‘Αμυνας για τον απεγκλωβισμό τους.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στον παρακαμπτήριο Πάφου – Λεμεσού, από την αερογέφυρα του νοσοκομείου μέχρι τον κυκλοφοριακό κόμβο Πολεμιδιών, εγκλωβίστηκε μεγάλος αριθμός αυτοκίνητων.
Επίσης, λόγω των καταρρακτωδών βροχών, πλημμύρισαν οι χώροι στάθμευσης της επίχωσης στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, με αποτέλεσμα εκατοντάδες αυτοκίνητα να υποστούν ζημιές. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε εκατοντάδες κλήσεις για παροχή βοήθειας, ενώ τα συνεργεία των δήμων της μείζονος Λεμεσού, αλλά και όλες οι υπηρεσίες βρίσκονται επί ποδός για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα. Εκτιμάται ότι για να αποκατασταθούν οι ζημιές στην Λεμεσό θα χρειαστούν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

«Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα», δήλωσε ο δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, ο οποίος μετά από σύσκεψη με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, έκανε λόγο για «δύσκολη αλλά διαχειρίσιμη κατάσταση».
Ο κύριος Νικολαΐδης ανέφερε ότι η έγκαιρη κινητοποίηση των αρμοδίων υπηρεσιών συνέβαλε, ώστε να αποτραπούν τα χειρότερα.
Σε ερώτηση, κατά πόσο οι καταστροφές οφείλονται σε παραλείψεις του δήμου, ο δήμαρχος δήλωσε ότι «ουδεμία πόλη στον κόσμο θα μπορούσε να είναι έτοιμη για τέτοια καιρικά φαινόμενα». Ανέφερε ότι χρειάζεται τουλάχιστον μια διετία για να ολοκληρωθούν αντιπλημμυρικά έργα στις βορειότερες πλευρές της πόλης, με προϋπολογισμό που υπερβαίνει τα 30 εκατομμύρια ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δυνατές βροχές έπεσαν και στις άλλες πόλεις, ενώ βαριά χιονόπτωση σημειώθηκε στο Τρόοδος και όλοι οι δρόμοι, που οδηγούν στην περιοχή είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα με κίνηση στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Στην περιοχή Τροόδους, επικρατεί πυκνή ομίχλη και πνέουν δυνατοί άνεμοι.

Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία απόψε ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος, με ενδεχόμενο μεμονωμένων βροχών, ενώ αργότερα θα καταστεί αίθριος.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, μέτριοι τεσσάρων μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα, ισχυροί πέντε μποφόρ.
Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.
Η θερμοκρασία θα πέσει στους επτά βαθμούς στο εσωτερικό, στους εννέα στα νότια και στα ανατολικά παράλια, στους 12 στα δυτικά και βόρεια και στον ένα βαθμό στα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματισθεί παγετός.
Για αύριο προβλέπεται ότι ο καιρός θα είναι αίθριος, ενώ την Καθαρά Δευτέρα θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης