Ενώπιον του δικαστηρίου της Λάρνακας αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο απαγωγέας των δύο 11χρονων αγοριών. Οι πολύωρες έρευνες της αστυνομίας μετά τον εντοπισμό των δύο παιδιών δεν έδωσαν τις απαντήσεις για τα κίνητρα της απαγωγής που συγκλόνισε και κράτησε σε αγωνία για οκτώ ώρες την Κύπρο.
Ο 35χρονος δράστης, Γιώργος Νικολάου, από τη Λευκωσία, ο οποίος διέμενε στη Λάρνακα, είναι προγραμματιστής ιστοσελίδων. Στο διαμέρισμά του, όπου ανακρινόταν πολλές ώρες μετά τη σύλληψη, ο Νικολάου ομολόγησε την απαγωγή και υποστήριξε ότι το έκανε για να ζητήσει λύτρα. Ωστόσο, δεν έπεισε τους ανακριτές, οι οποίοι επί ώρες εξέταζαν τα προσωπικά του αντικείμενα στο διαμέρισμα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τηλέφωνα κ.λπ., αναζητώντας απαντήσεις για τα κίνητρα της απαγωγής.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν μέχρι στιγμής στα χέρια τους οι ανακριτές, αποκλείεται το σενάριο ο δράστης να ενήργησε με σκοπό τα λύτρα, καθώς δεν επιχείρησε να επικοινωνήσει με τους γονείς. Όπως αναφέρουν πληροφορίες από την αστυνομία, δεν επιβεβαιώνεται το σενάριο εμπλοκής και δεύτερου προσώπου στην υπόθεση. Ο εντοπισμός των παιδιών και η σύλληψη του υπόπτου έγιναν χάρη στην παρατηρητικότητα πολιτών και στη συνεργασία τους με την αστυνομία.

Τα παιδιά διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο Λάρνακας, όπου παρέμειναν τη νύχτα για προληπτικούς λόγους, αφού η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης