Σε μια προσπάθεια να χαμηλώσουν οι τόνοι στην κριτική που ασκεί το ΑΚΕΛ κατά του Προέδρου Ν. Αναστασιάδη για το Κυπριακό, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, συναντήθηκε με τον γ.γ. του κόμματος, Άντρο Κυπριανού.

Μετά την συνάντηση, η οποία έγινε στα γραφεία του ΑΚΕΛ, ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι υπάρχει κοινή προσέγγιση πως η παρούσα κατάσταση δεν μπορεί να αποτελεί λύση του Κυπριακού. «Είναι μια κατάσταση που δεν εξυπηρετεί ούτε τα συμφέροντα των Ελληνοκυπρίων, ούτε τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων και, μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ανταλλάξαμε απόψεις για το πώς μπορούμε να προβούμε σε εκείνες τις ενέργειες, έτσι ώστε αμέσως μετά τις εκλογές στην Τουρκία να ξεκινήσει μια ουσιαστική διαπραγμάτευση από εκεί που έμεινε στο Κρανς Μοντανά, με μοναδικό στόχο την επίλυση του Κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, των αρχών και αξιών της Ε.Ε.», σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το ενδεχόμενο ένταξης της Κύπρου στο ΝΑΤΟ, για το οποίο υπήρξε χθες δημοσίευμα στην εφημερίδα «Καθημερινή» της Λευκωσίας, ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι «αν προκύψει μια τέτοια διαβούλευση εντός της κυβέρνησης, αυτό θα συζητηθεί και σε επίπεδο αρχηγών κοινοβουλευτικών κομμάτων, με απόλυτο σεβασμό στην προσέγγιση του κάθε κόμματος».

Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ δήλωσε ότι «η κριτική που ασκούμε στην κυβέρνηση, είναι γιατί ανησυχούμε για το μέλλον της χώρας μας. Εάν επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις και διαπιστώσουμε ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, θα την στηρίξουμε», σημείωσε. Επεσήμανε ότι είναι σημαντικό, αμέσως μετά τις εκλογές στην Τουρκία, να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για επανέναρξη των συνομιλιών.

Ο κ. Κυπριανού δήλωσε ότι το ΑΚΕΛ είναι αντίθετο στην προοπτική ένταξης της Κύπρου στο ΝΑΤΟ και εξέφρασε ικανοποίηση για την αναφορά του υπουργού ότι κάτι τέτοιο δεν έχει απασχολήσει την κυβέρνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης