Πρώτο θέμα είναι στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα με την παραίτηση του ΥΠΕΞ, Νίκου Κοτζιά και την ανάληψη του υπουργείου από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Τα απογευματινά δελτία ειδήσεων και οι ηλεκτρονικές σελίδες εφημερίδων και σταθμών δίνουν επί του παρόντος ειδησεογραφική κάλυψη, χωρίς σχόλια και με ανάρτηση βίντεο από την δήλωση του πρωθυπουργού.

Οι τίτλοι είναι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-«Φιλελεύθερος»: « Παραιτήθηκε ο Κοτζιάς – Αναλαμβάνει και ΥΠΕΞ ο Τσίπρας. Τσίπρας: Δεν θα δεχτώ διγλωσσία στην εθνική γραμμή»

-«Πολίτης: «Τσίπρας: Αποφασισμένος για ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών»

-«Xαραυγή: «Παραιτήθηκε ο Κοτζιάς – Τσίπρας στο Υπουργείο Εξωτερικών»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«ALFΑ» « Τσίπρας: “Δεν θα ανεχθώ καμία διγλωσσία και καμία προσωπική στρατηγική” -Νίκος Κοτζιάς: “Βαθιά να με θάψουν θέλησαν, ξέχασαν ότι είμαι σπόρος”».

-ΡΙΚ: «Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε δεκτή την παραίτηση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά. Ρήξη στις σχέσεις Τσίπρα – Κοτζιά»

-SigmaLive «Παραιτήθηκε ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς».

Αγαστή χαρακτηρίζει τη μέχρι τώρα συνεργασία μεταξύ κυπριακής και ελληνικής κυβέρνησης, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Κλέλια Βασιλείου. Με ανάρτηση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ευχαριστεί τον παραιτηθέντα Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος Νίκο Κοτζιά «για τη συνεργασία και την πολύτιμη σύμπραξη τα τελευταία 3,5 χρόνια».

«Η αγαστή μας συνεργασία με την Ελληνική Κυβέρνηση, και οι διαχρονικοί δεσμοί των δύο κρατών, δεν δύνανται να αλλοιωθούν με την όποια αλλαγή προσώπων σε θεσμικές θέσεις», σημειώνει η κ. Βασιλείου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης