Την απόλυτη στήριξη της Ελλάδας προς τις αποφάσεις της κυπριακής κυβέρνησης και του κυπριακού λαού εξέφρασε η αντιπρόεδρος της ελληνικής Βουλής Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, η οποία εκπροσώπησε τη χώρα μας στις εκδηλώσεις από τα 40 χρόνια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

«Η Ελλάδα είναι, όπως και να το κάνουμε, η μητέρα πατρίδα και, σεβόμενη προφανώς τις αποφάσεις του κυπριακού λαού και των εκπροσώπων του, όπως είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στηρίζει όλες αυτές τις προσπάθειες για άρση της συνεχιζόμενης κατοχής» δήλωσε η κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, η οποία έγινε δεκτή από τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κ. Κόλλια – Τσαρουχά ανέφερε ότι ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδη για την τρέχουσα προσπάθεια της Κύπρου για το μεγάλο θέμα του Κυπριακού.

Σε όποιες αποφάσεις πάρουν ο κυπριακός λαός και η ηγεσία του εμείς, είπε, είμαστε συμπαραστάτες για τα δίκαια αιτήματα, απέναντι σε μια Τουρκία η οποία φαίνεται αυτή τη στιγμή ότι είναι αδιάλλακτη. «Εμείς συμπαρατασσόμεθα και πάντα θα είμαστε δίπλα στην Κύπρο, την οποία θεωρούμε ένα κομμάτι του ελληνισμού και του ελληνικού έθνους» διαβεβαίωσε η αντιπρόεδρος του ελληνικού κοινοβουλίου.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης