Σε δηλώσεις προέβη λίγο μετά το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, όπου και τόνισε πως «η εικόνα που απεκόμισα είναι πως υπήρχε μια προειλημμένη απόφαση, έτσι ώστε να δικαιολογείται η στάση που διατηρεί η τουρκοκυπριακή πλευρά».

«Καλώ τον Τουρκοκύπριο ηγέτη να προσέλθει άμεσα με καλή διάθεση για συνέχιση του διαλόγου» τόνισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και πρόσθεσε: «Δεν δικαιολογείται η αποχώρησή του, χωρίς λόγο και αιτία».Πρόσθεσε πως λυπάται «γιατί ενώ η όλη συζήτηση διεξαγόταν σε φιλικό κλίμα, σε μια στιγμή που υπήρξε σύντομη διακοπή, σαν αποτέλεσμα μιας διαφωνίας μεταξύ των Ηνωμένων Εθνών και της δικής μας πλευράς, η Τουρκοκυπριακή αντιπροσωπεία αποχώρησε χωρίς λόγο και καμιά αιτία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως τονίζει, παρά τις προσπάθειες του κ. Έιντε να πείσει τον κ. Ακιντζί να παραμείνει στο χώρο, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ήταν ανένδοτος, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει.

«Πιο συγκεκριμένα, ο κ Ακιντζί επανέλαβε τα όσα δημοσίως ανέφερε σε σχέση με τις ανησυχίες της τουρκοκυπριακής κοινότητας σχετικά με την απόφαση της βουλής. Σε απάντησή μου αναφέρθηκα εκτενώς και επεξήγησα τους λόγους που δεν δικαιολογούνται οι ανησυχίες», τόνισε ο Πρόεδρος.

«Καλώ τον Τουρκοκύπριο ηγέτη να προσέλθει άμεσα με καλή διάθεση για συνέχιση του διαλόγου», τόνισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενώ πρόσθεσε: «Δεν δικαιολογείται η αποχώρησή του, χωρίς λόγο και αιτία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσα ισχυρίζεται ο κ. Ακιντζί (ότι αποχώρησε ο κ. Αναστασιάδης από τη συνάντηση) δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξήγησε επίσης πως θα ενημερώσει τον γ.γ. του ΟΗΕ για τα πραγματικά γεγονότα και ελπίζει πως το ίδιο θα κάνει και ο κ. Έιντε. Μάλιστα, όπως είπε, δεν θέλει να ενισχύσει τις προσπάθειες της άλλης πλευράς για διακοπή των συνομιλιών.

Διαβάστε επίσης:

Κυπριακό: Αποχώρησε ο Ακιντζί από τη συνάντηση με τον Αναστασιάδη, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης