Ν. Αναστασιάδης: Ζητεί άμεση επανάληψη των συνομιλιών από εκεί που σταμάτησαν

Ν. Αναστασιάδης: Ζητεί άμεση επανάληψη των συνομιλιών από εκεί που σταμάτησαν
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι έτοιμη να ξαναρχίσει τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, ακόμα και αύριο αν είναι δυνατό, συνεχίζοντας από το σημείο στο οποίο έμειναν στο Μοντ Πελεράν, για να συζητηθούν οι εκκρεμότητες που υπάρχουν, περιλαμβανομένου και του εδαφικού.

«Εάν και εφόσον καταλήξουμε στα κριτήρια του εδαφικού, όπως ήταν η συμφωνία προ του Μοντ Πελεράν, είμαστε έτοιμοι και για πολυμερή διάσκεψη, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις» ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης σε δηλώσεις μετά τη σημερινή συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.

Ερωτηθείς εάν ισχύει η προϋπόθεση για αποτύπωση των κριτηρίων στον χάρτη, ο Κύπριος πρόεδρος δήλωσε ότι αυτή η προϋπόθεση πάντοτε ίσχυε και ισχύει.

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας ότι το Λονδίνο δεν θα εγκαταλείψει τις δεσμεύσεις του έναντι της Κύπρου, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας σημείωσε ότι ο Βρετανός αξιωματούχος εννοούσε το ενδιαφέρον που διατηρεί η χώρα του προκειμένου να εξευρεθεί μια λύση αποδεκτή, μέσα στο πλαίσιο των αρχών του διεθνούς δικαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι ενημέρωσε τον Βρετανό υπουργό εκτενώς για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, επαναλαμβάνοντας την ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς να επαναρχίσει αμέσως τις διαπραγματεύσεις.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016, 15:52