Δεν υπάρχει καμία απολύτως διαφορετική προσέγγιση ή διαφωνία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και στην κυπριακή κυβέρνηση, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, απαντώντας σε ερώτηση μετά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου για το θέμα της διεθνούς διάσκεψης για το Κυπριακό.

Ερωτηθείς εάν είναι εκ των ων ουκ άνευ η συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας στη διεθνή διάσκεψη, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως το αντικείμενο συζήτησης σε μια πολυμερή διάσκεψη αφορά ένα κράτος, που είναι η Κυπριακή Δημοκρατία, και δεν μπορεί να λείπει από τη συζήτηση το κράτος για το οποίο θα γίνει η συζήτηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε πως κατά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου έγινε ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και ακολούθως έγινε συζήτηση για θέματα ουσίας και θέματα διαδικασίας. Πρόσθεσε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε σε αρκετές ερωτήσεις που τέθηκαν και η συζήτηση αυτή θα συνεχιστεί με μια ίσως και δύο συνεδρίες του Εθνικού Συμβουλίου.

Σε παρατήρηση πως αυτό που ανησυχεί περισσότερο τα κόμματα είναι το θέμα της πολυμερούς διάσκεψης, η σύνθεση και ο ρόλος του κάθε παριστάμενου σε αυτήν, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως «όλοι έχουμε ανησυχίες» και πως εκείνο που έχει περισσότερη ίσως σημασία δεν είναι απλά να εκφράζουμε ανησυχίες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης