Μείωση στα ποσοστά της ανεργίας σημειώνεται κατά το μήνα Μάρτιο του 2016 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2015 είπε σήμερα ο Κύπριος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους στο Προεδρικό Μέγαρο μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι «η Υπουργός Εργασίας ενημέρωσε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο για τα στοιχεία της Eurostat για την ανεργία. Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία που είναι προκαταρκτικά, κατά το μήνα Μάρτιο 2016 η ανεργία στην Κύπρο ανήλθε στο 12,1% και μειώθηκε 4,1 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρσι. Σε σύγκριση με το Φεβρουάριο του 2016 το ποσοστό μειώθηκε κατά 0,4 ποσοστιαίες μονάδες. Η ανεργία στους νέους κάτω των 25 ετών μειώθηκε κατά 6,2 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το Μάρτιο του 2015. Οι μεγαλύτερες αριθμητικές μειώσεις κατά τομέα οικονομικής δραστηριότητας σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2015 παρουσιάστηκαν στους τομείς των κατασκευών, των ξενοδοχείων, του εμπορίου, της μεταποίησης και της δημόσιας διοίκησης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείς για το θέμα της ανάπτυξης, ο Εκπρόσωπος είπε ότι είναι θέμα συνυφασμένο με την ανεργία, αφού «μέσα από την ανάπτυξη θα έλθει η μείωση της ανεργίας και για όλα αυτά γίνεται προσπάθεια, η οποία φέρνει αποτελέσματα».

Πηγή: philenews.com

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης