Η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν προβαίνει σε καμιά υποχώρηση με την αποκεντρωμένη ομοσπονδία, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Παράλληλα, τόνισε ότι από τον Απρίλιο του 2010 είχε υποβάλει γραπτό υπόμνημα στο Εθνικό Συμβούλιο με το οποίο εισηγείτο την ενίσχυση των πολιτειών σε μια ομόσπονδη Κύπρο, «εάν θέλουμε βιώσιμη και λειτουργική λύση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην κεντρική κυβέρνηση, ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης, να διατηρηθούν οι εξουσίες που θα διασφαλίζουν μια διεθνή προσωπικότητα, μια ιθαγένεια και τις άλλες εξουσίες οι οποίες απορρέουν από τις υποχρεώσεις της Κύπρου ως μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίσης, απέρριψε επικρίσεις κομμάτων και διερωτήθηκε τι σχέση έχει η εσωτερική πτυχή με τη διεθνή πτυχή και τα θέματα ασφάλειας.

«Δεν θα παύσουμε να αξιώνουμε ότι πετύχαμε τόσα χρόνια, δηλαδή αυτό που αναγνωρίζει και ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, για κατάργηση αναχρονιστικών θεσμών και απαλλαγή από εξαρτήσεις» επεσήμανε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κύπρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Αναστασιάδης απέρριψε, επίσης, τις επικρίσεις για την αμερικανική βάση στην Κύπρο, για την οποία, όπως τόνισε, ούτε το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών γνώριζε. Διερωτήθηκε, μάλιστα, γιατί πρέπει να επικρίνεται η Κύπρος, όταν προσφέρει διευκολύνσεις για ανθρωπιστικούς λόγους. Ανάλογες διευκολύνσεις, είπε, δίδονται σε πολλές χώρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης