«Αυτή είναι και η αιτία που με συκοφαντούν ανελέητα, αλλά και κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να μην μιλήσω. Πλησιάζει, όμως, η στιγμή που θα αποκαλυφθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι για την καταστροφή της οικονομίας της Κύπρου», υποστηρίζει σε δήλωση του ο κ. Βγενόπουλος.

Στην ίδια δήλωση μιλά και για «θετικό γεγονός», που είναι ότι «υπό το βάρος της κοινής λογικής αρχίζει επιτέλους και η διερεύνηση των ευθυνών των Διοικήσεων της ΛΑΪΚΗΣ αλλά και αξιωματούχων και πολιτικών, που, από τον Νοέμβριο του 2011 μέχρι το Μάρτιο του 2013, κατέστρεψαν την ΛΑΪΚΗ και την οικονομία της Κύπρου. Σ’ αυτήν την ενότητα οι συνταρακτικές αποκαλύψεις που θα γίνουν, θα βάλουν το όλο θέμα στην σωστή του διάσταση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά την πολιτική δανειοδότησης της τράπεζας σημειώνει ότι «τα δάνεια που εδόθηκαν πριν από 6 χρόνια πρέπει να κρίνονται με την αξία των εξασφαλίσεων την στιγμή της χορήγησης και όχι με την αξία των εξασφαλίσεων μετά από 6 χρόνια. Επίσης, στις αναφορές σε τέτοια δάνεια δεν επιτρέπεται να μην δημοσιοποιείται και ποια από αυτά τα δάνεια έχουν αποπληρωθεί ή εξυπηρετούνται κανονικά. Η παράλειψη των ανωτέρω δημιουργεί μια ψευδή και παραπλανητική εικόνα, με μόνο στόχο την απόκρυψη των πραγματικών υπευθύνων για την οικονομική καταστροφή της Κύπρου που είναι επιφανή μέλη του Κυπριακού πολιτικοοικονομικού κατεστημένου», υποστηρίζει ο κ. Βγενόπουλος.

Εξάλλου, το Ελεγκτικό Γραφείο Κυπριανίδης, Νικολάου & Συνεργάτες χαρακτηρίζει ψευδή και συκοφαντική την αναφορά στο δημοσίευμα ότι εισέπραξε ποσό 450.000 ευρώ για λογαριασμό του ΑΚΕΛ, ούτε και για οποιοδήποτε άλλο πολιτικό κόμμα και αναμένει ότι «η άδικη εμπλοκή του επαγγελματικού μας ονόματος στα κομματικά παιγνίδια θα σταματήσει εδώ».

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι το έμβασμα του ποσού των 450.000 ευρώ στο λογαριασμό του γραφείου στην Τράπεζα Κύπρου, υπ’ αριθμόν 0113-11-029187 αφορά επαγγελματική αμοιβή από την εταιρεία Focus Maritime Corporation για προσφερθείσες υπηρεσίες. Αναφέρεται επίσης ότι ουδέποτε το ποσό ή μέρος του έχει εμβασθεί προς το ΑΚΕΛ, ή προς οποιοδήποτε για λογαριασμό του ΑΚΕΛ, αλλά αποτελεί αποκλειστική περιουσία του Γραφείου και γι’ αυτό έχει περιληφθεί στις φορολογικές τους δηλώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης