«Το τελευταίο διάστημα με τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών και τη στήριξη της Τουρκίας οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό έχουν λάβει μια νέα ώθηση» Αυτό δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, αναχωρώντας από την Άγκυρα για τα κατεχόμενα.

Σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο «Εσέμπογα» της Άγκυρας, ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε ότι θα ενημερωθεί από τον κατοχικό ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου, λεπτομερώς για τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου αναφέρθηκε στην υποστήριξη της Τουρκίας στο σχέδιο Ανάν και πρόσθεσε ότι η κρίση στο Κυπριακό πηγάζει από τους Ελληνοκύπριους.

Πρόσθεσε ότι θα βρίσκεται στη βόρεια Κύπρο «για να δείξει τη στήριξη που έδωσε η Τουρκία στα κατεχόμενα τόσο στην ανάπτυξη του οικονομικού τομέα όσο και του πολιτικού. Το πιο σημαντικό έργο είναι η μεταφορά του καθαρού νερού από την Ανατολία», είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Είπε ακόμα ότι τα κατεχόμενα παρά τις πιέσεις κατάφεραν να φτάσουν σε δημοκρατικά επίπεδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Αχμέτ Νταβούτογλου συνοδεύουν ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς, ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο υπουργός Δασών και Υποθέσεων Νερού, Βεϊσέλ Έρογλου, ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, Μεχμέτ Αλί Σαχίν και η σύζυγός του, Σαρέ Νταβούτογλου.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ
Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης