Τον Κύπριο υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη και τη διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας, Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, θα συναντήσουν σήμερα οι επικεφαλής των κλιμακίων των διεθνών δανειστών της Κύπρου, οι οποίοι ολοκληρώνουν τον πρώτο μεταμνημονιακό έλεγχο, στο πλαίσιο του προγράμματος εποπτείας.

Στις συναντήσεις των δανειστών επί τάπητος τέθηκαν μεταξύ άλλων το θέμα της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας της Κύπρου μετά το μνημόνιο και οι ενδεχόμενες καθυστερήσεις, καθώς και το ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων που συνεχίζουν να βαραίνουν τις κυπριακές τράπεζες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου, οι διεθνείς δανειστές έχουν συνάντηση το πρωί της Παρασκευής με τον υπουργό Οικονομικών, ενώ στις 11.00 θα βρεθούν στην Κεντρική Τράπεζα για να συναντηθούν με την κα Γιωρκάτζη, προκειμένου να τους ενημερώσουν για τα συμπεράσματά τους.

Ο συγκεκριμένος έλεγχος θα συνεχίσει να γίνεται ανά εξάμηνο μέχρι να αποπληρωθεί το 75% του ποσού του δανείου που έχει συνάψει η Κυπριακή Δημοκρατία από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και το ΔΝΤ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης