Ιστορική νίκη σημείωσε η ΑΕ Λεμεσού στο στάδιο «Αντώνης Παπαδόπουλος», επικρατώντας 1-0 της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τον Γ΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Έστω κι αν αυτό το αποτέλεσμα δεν αποτελεί εγγύηση πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς, που θα γίνει την επόμενη Τετάρτη στη Ρωσία, αναμφίβολα αποτελεί μεγάλη επιτυχία για την κυπριακή ομάδα, απέναντι σε έναν σύλλογο με τεράστιο μπάτζετ και αστέρια όπως ο Χουλκ, ο Γκαράι και ο Κερζάκοφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ζενίτ ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, είχε και δοκάρι με τον Ντάνι στο 24΄, όμως τελικά ήταν η ΑΕΛ αυτή που σκόραρε, με κεφαλιά του Γκικίεβιτς στο 64΄.

Δύο λεπτά αργότερα ο Αξελ Βίτσελ αποβλήθηκε γιατί χτύπησε εκτός φάσης τον Ντανιελζίνιο κι έτσι ο διεθνής Βέλγος μέσος θα απουσιάσει από τη ρεβάνς.

ΑΕΛ:
Φεγκρούς, Καντού, Σιέλης, Καρλίτος, Εντμάρ, Νικολαόυ, Ντιαλό, Ζεζίνιο (60’Μπεμπέ), Σαρντινέρο (67’Ταγκπατζούμι), Ντανιελζίνιο (77’Ελευθερίου), Γκικίεβιτς.

ΖΕΝΙΤ
: Λοντίγκιν, Ανιουκόφ (73’Σμολίνκοφ), Κρισίτο, Νέτο, Γκαράι, Φαϊζουλίν, Βίτσελ, Τίμοστσουκ, Χουλκ, Κερζάκοφ (60’Ροντόν), Ντάνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης