Πάμε διακοπές Κύπρο!

Πάμε διακοπές Κύπρο!
Αυξητική τάση παρουσιάζει η τουριστική κίνηση στην Κύπρο. Ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Αντώνης Πασχαλίδης, δήλωσε ότι συνεχίζεται σταθερά η ανάκαμψη της τουριστικής κίνησης στην Κύπρο, αλλά προειδοποίησε ότι πρέπει να συνεχιστεί και να εντατικοποιηθεί η προσπάθεια για περαιτέρω αύξηση του τουριστικού ρεύματος.

Ο κ. Πασχαλίδης είπε ότι οι αφίξεις τουριστών τον Ιούνιο του 2010, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, σημείωσαν αύξηση 5,5% σε σύγκριση με τον περσινό αντίστοιχο μήνα.

«Αυτή είναι μια θετική εξέλιξη, αλλά δεν σημαίνει ότι λύσαμε τα προβλήματα του τουρισμού και ούτε πρέπει να εφησυχάζουμε. Οι αφίξεις από Ρωσία είναι εντυπωσιακές για δεύτερο συνεχή μήνα. Τον προηγούμενο μήνα, οι αυξήσεις ήταν της τάξης του 42,55% και αυτό το μήνα έφθασαν στο 40%.

Ωστόσο, η βρετανική αγορά που τροφοδοτεί κατά κύριο λόγο τον τουρισμό της Κύπρου, παρουσίασε μείωση 5,1%. Μια εξήγηση είναι ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου κρατεί τους Βρετανούς στη χώρα τους.»

Ο υπουργός Εμπορίου ανέφερε, επίσης, ότι σημαντικό γεγονός είναι πως υπάρχουν αυξήσεις και στον εσωτερικό τουρισμό, καθώς πολύ περισσότεροι Κύπριοι φέτος, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, μένουν σε ξενοδοχεία της Κύπρου, αύξηση της τάξης περίπου του 15%.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 7 Ιουλίου 2010, 19:41