Χωριστές συναντήσεις με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Φρανσουά Ολάντ είχε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την γενοκτονία των Αρμενιών, στο Ερεβάν.

Οι πολιτικοί αρχηγοί Ρωσίας και Γαλλίας εξέφρασαν τη βούληση και την ετοιμότητά τους να βοηθήσουν στην προσπάθεια λύσης του Κυπριακού.
 
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης χαρακτήρισε πολύ σημαντικές τις επαφές του προέδρου Αναστασιάδη με τους προέδρους της Γαλλίας και της Ρωσίας, δεδομένου ότι οι δύο αυτές χώρες είναι Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας. Ο πρόεδρος Αναστασιάδης είχε επίσης διμερείς επαφές με τους Προέδρους της Αρμενίας και της Σερβίας.
 
Ο Κύπριος πρόεδρος, μιλώντας σε εκδήλωση μνήμης και τιμής για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την γενοκτονία των Αρμενιών, επεσήμανε ότι η Κύπρος ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα, η οποία αναγνώρισε τη γενοκτονία, τονίζοντας παράλληλα ότι ήρθε ο καιρός που πρέπει να αναγνωριστούν τα ιστορικά γεγονότα και να ανοίξει ο δρόμος για εξομάλυνση των σχέσεων με τις γειτονικές χώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης