Συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα ενώπιον της Ολομέλειας της κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων η συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2015.

Η σημερινή συζήτηση θα συνεχιστεί σε ολοήμερη συνεδρία, η οποία αρχίζει στις 09.00 το πρωί. Ο χρόνος ομιλίας είναι 10 λεπτά ανά βουλευτή με τις κοινοβουλευτικές ομάδες να διατηρούν δικαίωμα για εσωτερική κατανομή του χρόνου. Η ψηφοφορία για την έγκριση του κρατικού προϋπολογισμού αναμένεται νωρίς το βράδυ της Τρίτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο προϋπολογισμός αναμένεται να εγκριθεί με τις ψήφους του ΔΗΣΥ, του ΔΗΚΟ και του ΕΥΡΩΚΟ. Κατά δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ και Οικολόγοι.

Ο προτεινόμενος προϋπολογισμός για το 2015, όπως αρχικά κατατέθηκε στη Βουλή, προβλέπει έσοδα, εξαιρουμένων των χρηματοοικονομικών ροών, ύψους €5.928 εκ. σε σύγκριση με αναθεωρημένα έσοδα ύψους €5.952 εκ. το 2014.

Το σύνολο των προϋπολογιζόμενων δαπανών του προϋπολογισμού, εξαιρουμένων των χρηματοοικονομικών ροών, ανέρχεται στα €6.662 εκ. σε σύγκριση με €6.622 εκ. το 2014 σημειώνοντας αύξηση ύψους 0,6%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΚΥΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης