Με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη συναντήθηκε το πρωί της Τετάρτης ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο πρόεδρος της Κύπρου έστειλε μήνυμα στο ψευδοκράτος για τερματισμό των τακτικισμών κατά τον διάλογο που είχε με τον κ. Παυλόπουλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπε, για να επιτευχθεί «κάτι καλό», προϋπόθεση είναι «να σταματήσει η άλλη πλευρά τακτικισμούς και επιτέλους να μπούμε σε ειλικρινή διάλογο που θα μας επιτρέψει να μετατρέψουμε τις υφιστάμενες διαφορές σε συγκλίσεις». 

Ο κ. Αναστασιάδης εστίασε σε δύο ανοικτά ζητήματα που χρειάζονται απαντήσεις και ειδικότερα στις εδαφικές αναπροσαρμογές και σε θέματα ασφάλειας – εγγυήσεων. Για το δεύτερο ανέφερε ότι υπάρχουν απαράβατες αρχές που πρέπει να ισχύσουν, καθώς «σύγχρονα κράτη με εγγυήσεις και εγγυητές δεν προσφέρονται».

Ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι λύση δεν μπορεί να υπάρξει παρά στη βάση των αποφάσεων των οργάνων των Ηνωμένων Εθνών και με βάση το κοινοτικό κεκτημένο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με μια Κύπρο κυρίαρχη, χωρίς καμία έκπτωση, πράγμα που σημαίνει ότι δεν νοούνται ούτε στρατεύματα κατοχής ούτε εγγυήτριες δυνάμεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή φωτό: Eurokinissi

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης