Συνεχίστηκε χθες στο επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας, η εκδίκαση της αγωγής εναντίον του τέως Κύπριου προέδρου, Δημήτρη Χριστόφια, την οποία κατέθεσε ο εργολάβος και πρώην πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας «Ομόνοια», Μιλτιάδης Νεοφύτου, διεκδικώντας χρηματικό ποσό άνω των 22 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Νεοφύτου αντεξετάστηκε από τους συνηγόρους του κ. Χριστόφια, επικεφαλής των οποίων είναι ο δικηγόρος Ανδρέας Παπαχαραλάμπους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι αυτό «που ενδιέφερε τον τέως πρόεδρο της Δημοκρατίας, ήταν να κατακτήσει η “Ομόνοια” τίτλους, ώστε να καταφέρει να επανεκλεγεί στην Προεδρία της Δημοκρατίας το 2013».

Ο Μιλτιάδης Νεοφύτου κατέθεσε στο δικαστήριο έγγραφο με όλους τους λογαριασμούς της εταιρείας του, από το 2005, στους οποίους, όπως είπε, φαίνεται ότι υπήρξε κερδοφορία μέχρι το 2011 και ζημιές το 2012, όταν αποχώρησε από την «Ομόνοια».

Υποστήριξε ότι ηγετικό στέλεχος του ΑΚΕΛ του τηλεφωνούσε λέγοντάς του ότι έχει κατατεθεί σε λογαριασμούς του, περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ, σε τακτά χρονικά διαστήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τις προσωπικές πληρωμές του Δημήτρη Χριστόφια προς την εταιρεία του, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι έγιναν τρεις: 100.000 την πρώτη φορά, 100.000 τη δεύτερη και 70.000 την τρίτη.

Όμως, ανέφερε, κατατίθεντο με προχρονολογημένη ημερομηνία, για να φαίνεται ότι έγιναν πριν από το κούρεμα καταθέσεων και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 2013.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας δεν παρέστη στο δικαστήριο, διότι, όπως είπε ο δικηγόρος του, απουσιάζει στο εξωτερικό.

Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, υποστήριξε ότι αποτελεί παρέμβαση στην δικαιοσύνη η προσπάθεια κάποιων «να αποδέχονται ως δεδομένα τα όσα έχουν λεχθεί από τον Μιλτιάδη Νεοφύτου στο δικαστήριο, στη αντιδικία του με τον Δημήτρη Χριστόφια και προσπαθούν να δημιουργήσουν μια εικόνα σε βάρος του ΑΚΕΛ».

Αυτό, σημείωσε, «είναι επιεικώς άδικο και απαράδεκτο» και δήλωσε ότι το ΑΚΕΛ δεν θα εμπλακεί στην υπόθεση, αφού αυτή βρίσκεται ενώπιον του Δικαστηρίου.

«Ας αφήσουμε να εξελιχθούν τα πράγματα στο δικαστήριο και θα φανεί ποια είναι η πραγματικότητα» ανέφερε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης