Επίσημη επίσκεψη στην Ιρλανδία θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης τη Δευτέρα, κατά την οποία θα έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Έντα Κένι και τον πρόεδρο της χώρας Μάικλ Χίγκινς.

Σύμφωνα με τον πρέσβη της Ιρλανδίας στη Λευκωσία Νίκολας Τουίστ, η απόφαση για αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. και οι επιπτώσεις του Brexit αναμένεται να είναι στο επίκεντρο των συνομιλιών που θα έχει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ επί τάπητος θα τεθούν και το προσφυγικό, θέματα οικονομίας μετά την έξοδο και των δύο χωρών από το μνημόνιο, το Κυπριακό και οι διμερείς σχέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ανησυχούμε για τις επιπτώσεις που ενδεχομένως να έχει το Brexit και αυτό είναι ένα από τα κύρια θέματα που θα συζητηθούν κατά την επίσημη επίσκεψη του προέδρου Αναστασιάδη. Το προσφυγικό, οι διμερείς σχέσεις και η οικονομική κατάσταση μετά την έξοδό μας από το μνημόνιο θα είναι επίσης στην ημερήσια διάταξη των συζητήσεων» είπε, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω συνεργασία και στον τομέα των υπηρεσιών.

Αναφορικά με το Κυπριακό, ο κ. Τουίστ είπε πως ο πρωθυπουργός Έντα Κένι «επιδεικνύει έντονο ενδιαφέρον» για την προσπάθεια που καταβάλλεται για λύση και αναμένεται να επαναλάβει την καλή θέληση του Δουβλίνου για παροχή βοήθειας, ως μέλος της Ε.Ε., εάν ζητηθεί.

*Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης