Βολές εκτόξευσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου κατά των Ελληνοκυπρίων σε ομιλία του στην Αττάλεια της Τουρκίας. Ισχυρίστηκε πως οι Ελληνοκύπριοι είναι «η κατοχική δύναμη στην Κύπρο και όχι ο τουρκικός στρατός». Επίσης, κατηγόρησε τους Ελληνοκυπρίους πως “λένε ψέματα” εδώ και σαράντα χρόνια.

«Δεν θα υπάρξει επιστροφή στην κατάσταση πριν το 1974. Θα συνεχιστεί η αποτελεσματική εγγύηση της Τουρκίας. Εάν μπορέσουμε να ιδρύσουμε ένα νέο κοινό κράτος, όλοι οι πολίτες, που πήραν “υπηκοότητα”, θα είναι πολίτες του κράτους εκείνου. Αυτές είναι οι δικές μας κόκκινες γραμμές» είπε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου, θα παρακαθίσουν απόψε σε δείπνο με τον νέο ειδικό σύμβουλο του γγ του ΟΗΕ , Έσπεν Άιντα, ενώ αύριο θα έχουν την πρώτη, από τον περασμένο Ιούλιο, συνάντησή τους στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό. Ο κ. Άιντα είχε δηλώσει ότι στόχος του είναι να καταστήσει τη συνάντηση εποικοδομητική, ώστε οι συνομιλίες να προχωρήσουν στα ουσιώδη ζητήματα.

Στο μεταξύ, σήμερα πραγματοποιεί επίσκεψη στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου. Θα συναντηθεί με τον Ντερβίς Έρογλου, την «πρόεδρο» της βουλής του παράνομου καθεστώτος, Σιμπέλ Σιμπέρ, τον «πρωθυπουργό», Οζκάν Γιοργκαντζίογλου και την ηγεσία του κατοχικού στρατού.

Πηγή: ΑΠΕ
Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης