Για τις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες των Συμβουλίων Εξωτερικών και Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναχώρησε σήμερα ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων αναμένεται να συζητηθούν η κατάσταση στην Ουκρανία, τη Συρία και το Ιράν, ενώ στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων θα γίνει προετοιμασία για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, που θα πραγματοποιηθεί στις 22-23 Μαρτίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά την παραμονή του στις Βρυξέλλες ο κ. Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί με την ύπατη εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι, τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς και άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Απόψε ο κ. Χριστοδουλίδης θα παρακαθίσει σε δείπνο εργασίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, παρουσία του επιτρόπου για θέματα Προϋπολογισμού και Ανθρωπίνων Πόρων, Γκίντερ Έττινγκερ, στη διάρκεια του οποίου θα συζητηθεί το μελλοντικό Δημοσιονομικό Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θέματα Εξωτερικών σχέσεων. Ενώ την Τρίτη ο Κύπριος ΥΠΕΞ θα συμμετάσχει σε πρόγευμα εργασίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κατά τη διάρκεια του οποίου θα συζητηθούν θέματα που άπτονται της προετοιμασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, συμπεριλαμβανομένων και των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης -Τουρκίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης