Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας παρέπεμψε σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα Ρίκκο Ερωτοκρίτου, και τους Ανδρέα Κυπρίζογλου Παναγιώτη Νεοκλέους του Δικηγορικού Γραφείου Ανδρέας Νεοκλέους & Co LLC για υπόθεση δωροδοκίας.

Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: Δεκασμό δημοσίου λειτουργού, δωροληψία για επίδειξη εύνοιας από δημόσιο λειτουργό, δωροδοκία Οικείων Αξιωματούχων, συνωμοσία για ανατροπή της πορείας της Δικαιοσύνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξάλλου, το Ανώτατο Δικαστήριο, ενεργώντας ως Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, θα εξετάσει με ταχείες διαδικασίες το αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα για απόλυση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου, λόγω «ανάρμοστης συμπεριφοράς».

Σε μια άλλη δικαστική υπόθεση το Κακουργιοδικείο όρισε την 16η Ιουνίου ως ημέρα έναρξης της δίκης εναντίον πέντε πρώην στελεχών της διοίκησης και της διεύθυνσης της Τράπεζας Κύπρου για χειραγώγηση μετοχών. Πρόκειται για τους πρώην προέδρους του συγκροτήματος Θεόδωρο Αριστοδήμου και Ανδρέα Αρτέμη, τους πρώην διευθύνοντες συμβούλους Ανδρέα Ηλιάδη και Γιάννη Κυπρή, και τον πρώην αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο και υπεύθυνο για τα υποκαταστήματα στην Ελλάδα Γιάννη Πεχλιβανίδη.

Οι πέντε, που δεν παραδέχθηκαν ενοχή, ζήτησαν -αλλά το αίτημα απορρίφθηκε- αναστολή ή και διακοπή της υπόθεσης με το αιτιολογικό ότι εκκρεμούν στο Ανώτατο Δικαστήριο προσφυγές τους σε απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να τους επιβληθούν διοικητικά πρόστιμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης