Αναχωρεί σήμερα για το Μοντ Πελεράν η αντιπροσωπεία της ελληνοκυπριακής πλευράς που θα συμμετάσχει στις συναντήσεις των εμπειρογνωμόνων για τα θέματα της ασφάλειας και των εγγυήσεων που ξεκινούν την Τετάρτη, με βάση την απόφαση που ελήφθη από τη Διάσκεψη για την Κύπρο που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη στις 12 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μαζί με τον διαπραγματευτή Ανδρέα Μαυρογιάννη στο Μοντ Πελεράν μεταβαίνουν ο Τουμάζος Τσελεπής, μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας, ο αντισυνταγματάρχης Νεόφυτος Παχουλίδης, ο οποίος υπηρετεί στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στην Ε.Ε., ο πανεπιστημιακός Άρης Κωνσταντινίδης, ο διπλωμάτης Παντελής Παντελίδης και δύο διπλωμάτες που υπηρετούν στο γραφείο του διαπραγματευτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πληροφορίες αναφέρουν πως μέλη της ομάδας της ελληνοκυπριακής πλευράς συμμετείχαν το πρωί σε σύσκεψη υπό τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Υπό τον Οζντίλ Ναμί η τουρκοκυπριακή διαπραγματευτική ομάδα

Η τουρκοκυπριακή διαπραγματευτική ομάδα, η οποία θα παρευρεθεί στις συνομιλίες στο Μοντ Πελεράν όπου θα συζητηθεί το θέμα των εγγυήσεων και ασφάλειας, αναχώρησε για την Ελβετία σήμερα το πρωί, σύμφωνα με την ηλεκτρονική «Κίπρις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα υπό τον Τουρκοκύπριο διαπραγματευτή Οζντίλ Ναμί είχε χθες συνάντηση με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί, κατά τη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε ότι «για να γίνει μια υγιής διαπραγμάτευση και στο πλαίσιο των προγραμματισμών» η ομάδα το διάστημα των διαπραγματεύσεων θα έχει στενή και συνεχή επαφή με τον Ακιντζί

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην ομάδα συμμετέχουν εκτός από τον κ. Ναμί, το μέλος της τουρκοκυπριακής διαπραγματευτικής ομάδας και «κυβερνητικός εκπρόσωπος» Μπαρίς Μπουρτσού, ο «διπλωμάτης» και «σύμβουλος» επί ευρωπαϊκά θέματα Ερχάν Ελτζίν, ο νομικός σύμβουλος του Ακιντζί Σουλέν Καραπατσάκ, η ειδικός επί εξωτερικά θέματα Ιπέκ Μπορμάν Γκεντς και το μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας Σερτάτς Γκιουβέν.

Αναφέρεται ακόμα ότι στην τουρκική ομάδα θα προεδρεύει ο Τούρκος βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Μουχτάρ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης