Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, έπαυσε από τη θέση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, τον Ρίκκο Ερωτοκρίτου.

Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει πως, ο «Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ως ο θεματοφύλακας του Συντάγματος προχώρησε με Προεδρική Πράξη στην υλοποίηση της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου, σε σχέση με τον Βοηθό Γενικού Εισαγγελέα κ. Ρίκκο Ερωτοκρίτου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την απόφαση για παύση του Ρίκκου Ερωτοκρίτου ανακοίνωσε στις 24 Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου Μύρωνας Νικολάτος, ο οποίος είχε κάνει λόγο για μια πρωτοφανή υπόθεση ανάρμοστης συμπεριφοράς, η οποία ήταν πολύ κατώτερη του αναμενόμενου επιπέδου, και που τον καθιστά ανίκανο να συνεχίσει να εκτελεί τα υψηλά του καθήκοντα, αφού εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για το αξίωμα και τους θεσμούς.

Σημειώνεται ότι το Συμβούλιο θεώρησε ανάρμοστες για τη θέση του, δηλώσεις του κ. Ερωτοκρίτου που είχαν γίνει τον περασμένο Απρίλιο, όταν υποστήριξε δημοσίως ότι ο Γενικός Εισαγγελέας είχε δωροδοκηθεί σε αντάλλαγμα για εξυπηρέτηση που είχε προσφέρει χρησιμοποιώντας τη θέση του, χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες.

Στην απόφασή τους, οι δώδεκα δικαστές, μέλη του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου, ανέφεραν ότι η υπόθεση «είναι πρωτοφανής, αφού ουδέποτε στο παρελθόν, τουλάχιστον από της εγκαθιδρύσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας, υπήρξε οποιαδήποτε παρόμοια αίτηση για απόλυση ανώτατου αξιωματούχου λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
The standard Red Bull Channels Player.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης