Με δρόμο αντοχής παρομοίωσε την πορεία προς την επίλυση του Κυπριακού ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

«Η πορεία προς την επίλυση του Κυπριακού έχει σκαμπανεβάσματα, είναι ένας δρόμος αντοχής και όχι ταχύτητας» ανέφερε συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Είμαι ικανοποιημένος που έχουμε τη δυνατότητα να ακολουθούμε μια γραμμή που χαρακτηρίζεται από σύνεση, αλλά και από αποφασιστικότητα. Νομίζω θα καταφέρουμε το επόμενο διάστημα να επικεντρώσουμε στους κρίσιμους εκείνους στόχους, διότι μια λύση πρέπει, πάνω από όλα, να είναι μια δίκαιη λύση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επισήμανε ακόμη ότι η στενή συνεργασία και η προώθηση πρωτοβουλιών από Ελλάδα και Κύπρο έχουν αναδείξει τις δύο χώρες σε ουσιαστικό πυλώνα για την οικονομική συνεργασία, την ειρήνη και τη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής. «Νομίζω ότι ο ρόλος αυτός μας βοηθάει να δούμε καλύτερους όρους και την προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού πάντα επί τη βάση των κανόνων του διεθνούς δικαίου», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο κ. Αναστασιάδης συνεχάρη τη χώρα μας για το γεγονός ότι «επιτέλους κλείνει ένα μεγάλο κεφάλαιο αβεβαιότητας». «Αν συνεχίσετε με συνέπεια αυτά που έχετε αναλάβει οι μέρες της ελπίδας είναι μπροστά», πρόσθεσε.

Είπε τέλος ότι κατά τη σημερινή συνάντησή του θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με τον Έλληνα πρωθυπουργό τον ρόλο που μέχρι στιγμής μπορεί να διαδραματίσουν Ελλάδα και Κύπρος, συνεργαζόμενες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή φωτό: Eurokinissi

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης