Το ενεργειακό ζήτημα για όλη τη λεκάνη της Μεσογείου είναι κάτι που απασχολεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο περισσότερες από τις τρεις χώρες (σ.σ.: Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ), τουλάχιστον τέσσερις ή πέντε, δηλώνει ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νίκος Βούτσης, ο οποίος βρίσκεται στη Λευκωσία, προκειμένου να συμμετάσχει στη 2η συνάντηση των προέδρων των Κοινοβουλίων Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ.

Σε συνέντευξη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο τονίζει ότι «θα μπορούσε αυτό το κομμάτι της περιφέρειας να αποτελέσει έναν ενεργειακό κόμβο ανάμεσα στις τρεις ηπείρους, εξαιρετικά σημαντικό, και ταυτόχρονα αυτό να αποτελέσει και μια ασπίδα ασφάλειας με την έννοια τη γεωστρατηγική».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Βούτσης εκτιμά ότι «αυτήν τη στιγμή δεν θα μπορούσε άμεσα αυτή η τριμερής (συνάντηση) να γίνει πολυμερής». Επίσης, επισημαίνει ότι μια γρήγορη ανάπτυξη σε σωστή κατεύθυνση -και όχι στο μοντέλο της οικονομίας «που οδήγησε σε καταστάσεις χρεοκοπίας»- θα βοηθήσει πάρα πολύ και στον τομέα των υπηρεσιών, που είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένος, αλλά και στον τομέα της πρωτογενούς και δευτερογενούς παραγωγής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης