Για την επόμενη διετία δεν προκύπτει καμία ανάγκη λήψης πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Χάρης Γεωργιάδης μιλώντας στο 6ο Οικονομικό Συνέδριο της Alpha Bank, στη Λευκωσία.

Την ίδια ώρα, ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε ανησυχία, επειδή, όπως είπε, «καταγράφονται συμπεριφορές που δείχνουν πως ίσως δεν έχουμε μάθει από τα λάθη του παρελθόντος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, δήλωσε ότι «μια από τις προτεραιότητες του επόμενου διαστήματος πρέπει να είναι ο ουσιαστικός εκσυγχρονισμός στη δομή, λειτουργία και εταιρική διακυβέρνηση της Κεντρικής Τράπεζας».

«Ίσως αυτή να ήταν μια από τις πιο σοβαρές παραλήψεις του προγράμματος στήριξης, αλλά έστω και τώρα αυτές οι επιβεβλημένες αλλαγές μπορούν και πρέπει να προωθηθούν, με πρωτοβουλία της Κεντρικής Τράπεζας και με ευθύνη όλων μας» είπε.

Αναφερόμενος στις προσπάθειες των τελευταίων τριών ετών τόνισε ότι το σημαντικότερο κατά τον ίδιο είναι ότι «μέσα από τις αλλαγές που έχουν προωθηθεί έχει δημιουργηθεί ένα πολύ πιο υγιές υπόβαθρο για τη λειτουργία της οικονομίας μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μακριά, βεβαίως, από τις φούσκες που χαρακτήρισαν, δυστυχώς, τη μέχρι σήμερα πορεία της οικονομίας μας» σημείωσε.

Επιπλέον, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «για την επόμενη διετία δεν προκύπτει καμία ανάγκη λήψης πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων». Αντίθετα,  «στόχος της κυβέρνησης είναι όπως τα δημοσιονομικά περιθώρια που θα δημιουργούνται να αποδίδονται πίσω στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις με πρόσθετες φορολογικές ελαφρύνσεις, κάτι που με βεβαιότητα θα δώσει περαιτέρω ώθηση στην οικονομική δραστηριότητα και θα συμβάλει στη δημιουργία θέσεων εργασίας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης