Η χρονική συγκυρία στην οποία βρισκόμαστε είναι από τις πιο κρίσιμες των διαπραγματεύσεων, καθώς μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου θα συζητηθούν διεξοδικά και σε λεπτομέρεια όλα τα κεφάλαια του Κυπριακού μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, ανέφερε το βράδυ της Τετάρτης ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε χαιρετισμό του κατά την τελετή κατάθεσης του θεμέλιου λίθου στο «Πάρκο Αιχμαλώτων 1974», στον Δήμο Αγίου Αθανασίου, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε πως η παρούσα εντατικοποιημένη φάση των διαπραγματεύσεων είναι κρίσιμη και καθοριστική, και τα αποτελέσματά της «θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό το πώς μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη για τερματισμό της κατοχής και επανένωση της πατρίδας μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου, συνέχισε, θα συζητηθούν μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, διεξοδικά και λεπτομερώς, όλα τα κεφάλαια του Κυπριακού, με στόχο την επίτευξη συναντίληψης και συγκλίσεων στα θέματα όπου υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, καθώς επίσης στα θέματα που μέχρι στιγμής δεν έχουν συζητηθεί διεξοδικά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης