Το Κυπριακό θα λυθεί στο τραπέζι των συνομιλιών και όχι μέσα από δημόσιες δηλώσεις, που πολλές φορές αποσκοπούν στο να εξυπηρετήσουν άλλες σκοπιμότητες, τόνισε την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει το παράδειγμα της από αέρος διαπραγμάτευσης. «Δεν θεωρούμε ότι είναι ένδειξη σοβαρότητας και προσήλωσης στο τραπέζι των συνομιλιών. Το Κυπριακό δεν θα λυθεί μέσα από δημόσιες δηλώσεις -που σε πολλές των περιπτώσεων αποσκοπούν να εξυπηρετήσουν άλλες σκοπιμότητες-, αλλά στο τραπέζι των συνομιλιών» είπε και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση θα παραμείνει σοβαρή και προσηλωμένη στην ανάγκη για σκληρή δουλειά, σκληρή διαπραγμάτευση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την οικονομική διάσταση της λύσης του Κυπριακού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι είναι η πρώτη φορά που υπάρχει εμπλοκή από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Παγκόσμια Τράπεζα, ώστε να τεθούν ενώπιον των δύο πλευρών πραγματικά δεδομένα, που θα αφορούν στην πρώτη μέρα μιας ενδεχόμενης λύσης και να υπάρχουν απαντήσεις σε όλα τα θέματα.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι πολλές επικρίσεις αφορούν στο ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά εστιάζει περισσότερο στο θέμα των αποζημιώσεων παρά στην αποκατάσταση ή στην επιστροφή και ερωτηθείς ποια η θέση της Τουρκίας στο ζήτημα, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως ό,τι αναφέρει η τουρκική πλευρά δεν σημαίνει ότι είναι συμφωνημένο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και δεν σημαίνει ότι οι τουρκικές θέσεις θα πρέπει να υιοθετούνται αβασάνιστα και μάλιστα στον δημόσιο διάλογο.

Σε ό,τι αφορά την Τουρκία, ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι ως κατοχική δύναμη, στο θέμα που αφορά στην οικονομική πτυχή της λύσης, θα πρέπει να συνεισφέρει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης