Tο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εξέδωσε διάταγμα οκταήμερης κράτησης εναντίον των τεσσάρων υπόπτων, για τη διερευνώμενη υπόθεση πολεοδομικών υπερβάσεων και παρατυπιών από την εταιρεία Aristo Developers.

Πρόκειται για τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Θεόδωρο Αριστοδήμου, τη σύζυγό του, αρχιτέκτονα και επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της εταιρείας, τον πρώην μηχανικό του Δήμου Πάφου και τη λειτουργό των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Δικαστήριο χαρακτήρισε την κράτηση των τεσσάρων υπόπτων αναγκαία προκειμένου η Αστυνομία να ολοκληρώσει το ανακριτικό της έργο.

Στο άκουσμα της απόφασης προκλήθηκε ένταση από δεκάδες διαμαρτυρόμενους-εργαζόμενους της εταιρείας Aristo Developers, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο.

Συγκεκριμένα, κατά την έξοδο των υπόπτων από το δικαστήριο, η δημοτική υπάλληλος, η οποία τέθηκε υπό κράτηση μαζί με τους άλλους τρεις, λιποθύμησε, γεγονός που προκάλεσε ένταση από τους παρευρισκόμενους συγγενείς και εργαζομένους της εταιρείας.

Στο νοσοκομείο ο Αριστοδήμου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η όλη διαδικασία ενώπιον του δικαστηρίου διεξήχθη ερήμην του Θεόδωρου Αριστοδήμου, ο οποίος την Παρασκευή παρουσίασε ψηλή πίεση και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, όπου κρατήθηκε για νοσηλεία.

Κατά τη σημερινή διαδικασία παρουσιάστηκε νέο ιατρικό πιστοποιητικό για την κατάσταση της υγείας του, η οποία εξελίσσεται ομαλά και δεν αποκλείεται την Κυριακή να λάβει εξιτήριο.

Η καταγγελία

Η καταγγελία στην Αστυνομία έγινε από τον δημοτικό γραμματέα του Δήμου Πάφου την 1ην Ιουλίου του 2014 και αφορούσε το διαχωρισμό μεγάλου αριθμού οικοπέδων στην περιοχή Σκαλί και την αλλαγή των αρχικών σχεδίων, ώστε να μειωθεί το εμβαδόν πρασίνου και του οδικού δικτύου της ενιαίας ανάπτυξης, επωφελούμενη η εταιρεία οικοπεδοποιήσιμου χώρου.

Η έρευνα που διεξάγεται επικεντρώνεται στο κατά πόσο η αναπτυξιακή εταιρεία του Θεόδωρου Αριστοδήμου εξαπάτησε το Δημόσιο, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη οικοπεδοποιήσιμη έκταση.

Συγκεκριμένα, η έρευνα έχει επικεντρωθεί στο κατά πόσο η εταιρεία εξασφάλισε παρανόμως 2.750 τ.μ. από χώρους πρασίνου και πεζοδρόμια για οικοπεδοποίηση στην περιοχή Σκαλί, αλλά και για πλαστά έγγραφα που αφορούν πολεοδομικές άδειες.

Τα οκτώ αδικήματα που βαραίνουν τους τέσσερις:

• Νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες
• Πλαστογραφία
• Κυκλοφορία πλαστού εγγράφου
• Συνωμοσία για παράνομη λήψη
• Εξασφάλιση εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις
• Κατάχρηση εξουσίας
• Ψευδή πιστοποιητικά από δημόσιο λειτουργό
• Απόσπαση περιουσίας με ψευδείς παραστάσεις.

Πηγή: sigmalive.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης