Τη διακεκριμένη Σερραία επιστήμονα Βίκυ Καλογερά τίμησε η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, που διοργάνωσε, σε συνεργασία με το Δήμο Σερρών και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Βροντούς, εκδήλωση προς τιμήν της διαπρεπούς αστροφυσικού, την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018, στο θέατρο «Αστέρια».

Η καθηγήτρια Φυσικής και Αστρονομίας και Διευθύντρια του Κέντρου Αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο Northwestern των Η.Π.Α. Βίκυ Καλογερά, που διαπρέπει στο επιστημονικό της πεδίο στην Αμερική, βρέθηκε στη γενέτειρά της και κέρδισε το ζωηρό ενδιαφέρον των συμπολιτών της στην ομιλία της με θέμα «Τα βαρυτικά κύματα του Αϊνστάιν: Ήχοι από κοσμικές συγκρούσεις στο Σύμπαν», προκαλώντας το ζωηρό ενδιαφέρον των παραβρισκόμενων που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα του θεάτρου «Αστέρια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης υποδέχτηκε τη Βίκυ Καλογερά με ιδιαίτερη συγκίνηση, εκφράζοντας τη βαθιά του ευγνωμοσύνη για τα σπουδαία επιστημονικά της επιτεύγματα, που «μας κάνουν περήφανους ως Έλληνες, αλλά και ως Σερραίους». Όπως τόνισε ο κ. Μωυσιάδης, «η Βίκυ Καλογερά αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για όλους και κυρίως για την νεολαία, καθώς έχει καταφέρει να διαπρέψει στο εξωτερικό και να συμβάλει τα μέγιστα στην πρόοδο της αστροφυσικής».

Ως μια ελάχιστη ένδειξη τιμής ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών χάρισε στην κ. Καλογερά μια αναμνηστική πλακέτα, τρία βιβλία που αφορούν στις Σέρρες και ένα ακριβές αντίγραφο κεφαλής κόρης που βρέθηκε σε ανασκαφή στην περιοχή της Αμφίπολης.

Την κ. Καλογερά καλωσόρισαν επίσης ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Βροντούς Τάσος Καλφόγλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προσηνής και ιδιαίτερα συγκινημένη, η Βίκυ Καλογερά ευχαρίστησε την οικογένειά της, τους φίλους της και την πόλη που την γέννησε και τη μεγάλωσε. Στη συνέχεια παρουσίασε την πορεία της από τις μικρές Σέρρες μέχρι την μακρινή Αμερική, όπου εδώ και χρόνια επιτελεί ένα σπουδαίο έργο στον τομέα της αστροφυσικής.

Η κ. Καλογερά καταχειροκροτήθηκε για την άρτια επιστημονική της κατάρτιση, το πάθος της για την αστροφυσική, τη σκληρή δουλειά, αλλά το ήθος της, που κάνουν τη μικρή Ελλάδα και τις ακόμη πιο μικρές Σέρρες να αισθάνονται υπερήφανες για τους ανθρώπους της, οι οποίοι ανοίγουν παράθυρα ελπίδας για το μέλλον.

Την εκδήλωση συντόνισε ο προϊστάμενος του τμήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών Βασίλης Βαφειάδης, ο οποίος στο τέλος της βραδιάς απέδωσε στην κ. Καλογερά έργο ζωγραφικής των μαθητών του 20ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών, με θέμα τα αστέρια και το σύμπαν.

Δείτε την αποκλειστική συνέντευξη της Βίκυς Καλογερά στο zougla.gr:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης