Μπείτε στο E-Shop της zougla.gr

To HyalurOn είναι το μοναδικό βιοσυνθετικά παραγόμενο και υψηλού μοριακού βάρους πόσιμο υαλουρονικό οξύ σε σταγόνες,  το οποίο απορροφάται πλήρως από το σώμα προστατεύοντας τις αρθρώσεις και τους μυς, ενώ συγχρόνως χαρίζει νεανική επιδερμίδα χωρίς ρυτίδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διατηρεί υγιείς αρθρώσεις και συνδέσμους, ενώ συγχρόνως χαρίζει ελαστικό και νεανικό δέρμα.

• Λιπαίνει και προστατεύει τις αρθρώσεις και τους μυς, προλαμβάνοντας τη φθορά και τη γήρανσή τους.
• Μειώνει τις τριβές και βελτιώνει την κινητικότητα των αρθρώσεων.
• Προστατεύει τους χόνδρους.
• Διώχνει τις φλεγμονές από αρθρώσεις και μυς.
• Εξασφαλίζει τη διατήρηση της δομής των αρθρώσεων.
• Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες
• Βοηθά στην επούλωση και στην αποτροπή της δημιουργίας ουλών.
• Βοηθά τα μάτια να παραμένουν καθαρά, υγρά και υγιή.
• Ενυδατώνει το δέρμα , αυξάνοντας την ελαστικότητα και την αντοχή του.
• Προλαμβάνει τις ρυτίδες.
• Έχει Εύκολη Δοσολογία: 7-10 σταγόνες (ένα σταγονόμετρο), σε μισό ποτήρι νερό, 1 έως 3 φορές την ημέρα ανάλογα την περίπτωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ HyalurOn

Το HyalurOn, είναι 100% φυσικό υαλουρονικό οξύ υψηλού μοριακού βάρους και το μοναδικό που απορροφάται εύκολα από το σώμα.
Το υαλουρονικό οξύ είναι εξαιρετικά μακρύ και ογκώδες μόριο (το μοριακό του βάρος είναι συνήθως μεταξύ 1-5 εκατ. Daltons) και περιέχει εναλλασσόμενα, επαναλαμβανόμενα μονομερή τμήματα Ν-acetylglucosamine και D-glucuronic acid.

Το υαλουρονικό οξύ βρίσκεται σε όλους τους ιστούς του σώματος σαν μιας ξεχωριστής σημασίας συστατικό για τη λειτουργία των αρθρώσεων όντας ο κυριότερος παράγοντας που καθορίζει την πυκνότητα και τις λιπαντικές ιδιότητες του αρθρικού υγρού. Υποστηρίζει επίσης το σύνολο των πρωτεογλυκανών και των πρωτεϊνικών δεσμών στο εξωκυτταρικό υγρό.

Η παρουσία ειδικών υποδοχέων υαλουρονικού οξέος που υπάρχουν σε όλα τα κύτταρα, το κάνουν επίσης ένα εξαιρετικό ρυθμιστή των μεταβολικών λειτουργιών σχεδόν όλων των ιστών του σώματος.

Επειδή το υαλουρονικό οξύ είναι ένα πολυμερές που περιέχει τμήματα ενός δισακχαρίτη, ο οποίος επαναλαμβάνεται και δεν μπορεί να τροποποιηθεί, οι κυριότερες διαφορές στην οργανική του δραστηριότητα εξαρτώνται εντελώς από το μοριακό του βάρος.

Έχει διαπιστωθεί ότι μόνο το υαλουρονικό οξύ υψηλού μοριακού βάρους παρόμοιο με το ενδογενές, απορροφάται αποτελεσματικά από το σώμα και στη συνέχεια γίνεται μέρος του δέρματος και της δομής των αρθρώσεων.

Πολλές μελέτες έδειξαν ότι θραύσματα υαλουρονικού οξέος με μικρό μοριακό βάρος, όχι μόνο δεν μπορούν να δεσμευτούν στους ειδικούς υποδοχείς των κυτταρικών μεμβρανών, αλλά αντίθετα μπορεί και να πυροδοτήσουν φλεγμονώδεις αντιδράσεις από τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος.

Αντίθετα, το βιοσυνθετικό και υψηλού μοριακού βάρους υαλουρονικό οξύ (HyalurOn) και απορροφάται από το γαστρεντερικό σύστημα και αναγνωρίζεται από τους κυτταρικούς υποδοχείς σαν δραστική ουσία που πυροδοτεί θεραπευτικούς μηχανισμούς στο ανθρώπινο σώμα.

Το HyalurOn περιέχει υαλουρονικό οξύ υψηλού μοριακού βάρους (minimum 2 εκατ. Daltons), το μοναδικό το οποίο έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικά απορροφήσιμο από το σώμα.

Το υαλουρονικό οξύ που περιέχεται στο HyalurOn προέρχεται από μια εξωκυτταρική πρωτεϊνη που παράγεται από καλλιέργεια ειδικών μη αντιγονικών εργαστηριακών βακτηριδίων. Η καλλιέργεια των ειδικών αυτών βακτηριδίων μας επιτρέπει να παράγουμε υαλουρονικό οξύ υψηλού μοριακού βάρους παρόμοιο με το ανθρώπινο.

Αυτό σημαίνει ότι το προϊόν δεν περιέχει σε καμία περίπτωση συστατικά ζωϊκής προέλευσης (όπως λειριά και χόνδρους στήθους από κόκορα).

Το μοριακό βάρος επηρεάζει άμεσα τις ενυδατικές ιδιότητες και την ικανότητα του υαλουρονικού οξέος να δεσμεύει μόρια ύδατος.

Το υαλουρονικό οξύ παράγεται φυσιολογικά στο σώμα σαν ένα βασικό συστατικό του αρθρικού υγρού, του εξωκυττάριου υγρού και του δέρματος.

Καθώς γερνάμε, η παραγωγή ενδογενούς υαλουρονικού οξέος σταδιακά πέφτει κι αυτός είναι ο λόγος που γίνεται όλο και πιο δύσκολο να τροφοδοτείται ικανοποιητικά με υαλουρονικό οξύ το σώμα με συνεχή και αποτελεσματικό τρόπο, ενώ σε περίπτωση οστεαρθρίτιδας, οι χόνδροι και οι άλλες δομές που αποτελούν τις αρθρώσεις αρχίζουν να καταστρέφονται.

Σε μερικούς ανθρώπους, ακόμα και μια ήπια φλεγμονή μπορεί να προκαλέσει σημαντική απώλεια του υαλουρονικού οξέος και κατά συνέπεια απώλεια των λιπαντικών χαρακτηριστικών στις αρθρώσεις. Σαν αποτέλεσμα, οι αρθρώσεις γίνονται δύσκαμπτες και κάθε προσπάθεια κίνησης προκαλεί πόνο.

Προμηθεύοντας το σώμα με υαλουρονικό οξύ υψηλού μοριακού βάρους, βοηθάμε στην αποκατάσταση της λίπανσης των αρθρώσεων και στη μείωση του πόνου.

Πώς το υαλουρονικό οξύ βοηθάει στη μείωση των πόνων στις αρθρώσεις;

Το υαλουρονικό οξύ που περιέχεται στο HyalurOn βοηθάει προστατεύοντας και αυξάνοντας την κινητικότητα των αρθρώσεων.

Αν συγκρίνουμε τις αρθρώσεις του σώματος με τη μηχανή ενός αυτοκινήτου, το υγρό το οποίο περιέχεται στις αρθρώσεις του σώματος μιμείται το ρόλο που παίζει το λάδι στη μηχανή του αυτοκινήτου.

Το λάδι πρέπει να αντικαθίσταται κατά διαστήματα επειδή η θερμοκρασία και η τριβή των κινούμενων μερών της μηχανής μειώνει την πυκνότητα και την λιπαντική του ικανότητα, με αποτέλεσμα το λάδι να μην μπορεί πλέον να προστατεύσει αποτελεσματικά τις μεταλλικές επιφάνειες της μηχανής από την υπερβολική φθορά. Παρόμοια το HyalurOn κάνει την ίδια δουλειά στις αρθρώσεις.

Καθώς γερνάμε, η πυκνότητα και κατά συνέπεια η λιπαντική ιδιότητα του αρθρικού υγρού μειώνεται με αποτέλεσμα αυτό να μην είναι πλέον ικανό να προστατεύσει αποτελεσματικά τη λειτουργικότητα των αρθρώσεων καθώς αυξάνεται η τριβή και η φθορά των χόνδρων. Δεδομένης της αθροιστικής δράσης του HyalurOn όμως, το υαλουρονικό οξύ μπορεί να αποκαταστήσει τη φυσιολογική πυκνότητα του αρθρικού υγρού κι έτσι να προλάβει ή να σταματήσει την καταστροφή των αρθρώσεων.

Ποιο μέρος του σώματος επωφελείται από τη χρήση του HyalurOn;

Α) To μυοσκελετικό σύστημα

Σαν φυσικό συστατικό του αρθρικού υγρού, το υαλουρονικό οξύ εγγυάται επαρκή λίπανση των αρθρώσεων προστατεύοντας τους χόνδρους και καταπολεμώντας την καταστροφική δράση των ελεύθερων ριζών και τοξινών στο σώμα. Μειώνει επίσης τις φλεγμονές παρέχοντας ανακούφιση από τους πόνους.

Το υαλουρονικό οξύ επίσης, είναι ένα από τα σημαντικότερα συστατικά των μεσοσπονδυλίων δίσκων της σπονδυλικής στήλης.

Β) Η Όραση

Το υαλουρονικό οξύ βρίσκεται στο υαλώδες σώμα του ματιού (βολβός). Η καθαρή και ζελατινώδη σύστασή του, βοηθάει στο να απορροφηθούν οι κραδασμοί στον αμφιβληστρωειδή, προλαμβάνοντας έτσι διάφορες βλάβες στον οφθαλμό.

Γ) Το Δέρμα

Το υαλουρονικό οξύ είναι εξαιρετικά σημαντικό στη διατήρηση των ενυδατικών και ελαστικών ιδιοτήτων του δέρματος. Η σύνθεσή του υαλουρονικού οξέος μειώνεται συνεχώς με τα χρόνια ξεκινώντας ήδη από την ενηλικίωση. Η μειωμένη αυτή σύνθεση σχετίζεται με τη μειωμένη ικανότητα του δέρματος να συγκρατεί νερό. Με το πέρασμα του χρόνου, αυτό είναι πολύ σημαντικό για το ότι οι ιστοί του δέρματος εμφανίζονται λιγότερο απαλοί και ευλύγιστοι. Η βιομηχανία καλλυντικών συνηθίζει να περιλαμβάνει υαλουρονικό οξύ στη σύνθεση των προϊόντων make-up καθως και ενυδατικών και αντιγηραντικών κρεμών.

Δ) Το Καρδιαγγειακό Σύστημα

Υψηλά επίπεδα υαλουρονικού οξέος περιέχονται στις βαλβίδες της καρδιάς (είναι το λιπαντικό που εγγυάται τη συνεχή λειτουργία τους) αλλά και στο συνδετικό ιστό των αγγείων, όπου καθορίζει την υγεία και την ελαστικότητά τους.

Ε) Το Ανοσοποιητικό Σύστημα

Το υαλουρονικό οξύ είναι ικανό να ενεργοποιήσει τα λευκοκύτταρα ελέγχοντας και προστατεύοντας την κυτταρική τους μετανάστευση. Βοηθάει επίσης στο να μειωθούν οι βακτηριακές λοιμώξεις κι έχει αποδειχτεί ότι μπορεί να μειώσει τα λοιμωξιογόνα επεισόδια σε ασθενείς με χρόνια βρογχίτιδα.
Π.χ. σε περιπτώσεις βακτηριακής αμυγδαλίτιδας από στρεπτόκκοκο, (ένα από τα μικρόβια που παράγουν υαλουρονιδάση – ένζυμο που καταστρέφει το υαλουρονικό οξύ), το μπλοκάρισμα της βακτηριακής υαλουρονιδάσης από το χορηγούμενο υαλουρονικό οξύ υψηλού Μοριακού βάρους, μπορεί να είναι σωτήριο για τις αρθρώσεις και την καρδιά.

• Τι είναι το υαλουρονικό οξύ και σε τι χημική μορφή χρησιμοποιείται στον άνθρωπο;

Το ΗΑ είναι ένας υδατάνθρακας – δισαχκχαρίτης και κατατάσεται στις ουσίες που καλούνται γλυκοζαμινογλυκάνες.
 
Είναι ουσία που αναπαράγεται φυσιολογικά στο σώμα μας, με σκοπό την ενυδάτωση, την λίπανση και την προστασία των ιστών. Βρίσκεται, βέβαια, και σχεδον σε όλα τα έμβια όντα, ενώ στα θηλαστικά είναι απαραίτητος παράγοντας για τη ζωή.

Αποτελείται από την αλληλουχία των μορίων δύο ουσιών (γλυκουρονικο οξυ και Ν-ακετυλ-γλυκοζαμινη).

Όσο πιο πολλές φορές μακρύτερη είναι αυτή η αλληλουχία, τόσο μεγαλύτερο είναι και το Μοριακό Βάρος του ΗΑ. Όσο μεγαλύτερο είναι το Μ.Β. του ΗΑ, τόσο καλύτερη είναι η ποιοτητά του και μεγαλύτερη και η ικανότητα συγκράτησης νερού από το μόριό του.

Έχει την ικανότητα να συγκρατεί υπό προϋποθέσεις έως και 1.000 φορές το βάρος του σε νερό σχηματίζοντας ένα πυκνό gel.
 
Σαν σκεύασμα για χρήση στον άνθρωπο το Υαλ. Οξύ παρεχεται στη χημική μορφη του Υαλουρονικού Νατρίου (άλας).

• Τι ρόλο παίζει στον οργανισμό μας το Υαλουρ. Οξύ;

Το υαλουρονικο οξυ (ΗΑ) θεωρειται ο ισχυροτερος «φυσικος παραγοντας ενυδατωσης» και είναι η ουσια που μεταφερει νερο και λιπαινει τα κινουμενα μερη του οργανισμου όπως οι μυς, οι αρθρωσεις, οι βαλβιδες της καρδιας κ.λπ.

Στο σωμα μας με λιγα λογια κανει ότι κανει το λαδι στη μηχανη του αυτοκινητου. Το προβλημα είναι ότι οσο μεγαλωνουμε, η παραγωγη του Υαλ. Οξεος στο σωμα μας μειωνεται, με αποτελεσμα την αφυδατωση και γηρανση του δερματος, των ιστων και των αρθρωσεων κ.λπ.

• Πού βρισκεται το υαλουρονικό οξύ στο σώμα μας;

Σχεδον παντου. Ενας ανηλικας, εχει στο σωμα του περιπου 18gr Υαλ. Οξεος, εκ των οποιων το ένα τριτο διασπαται και ξαπαραγεται στο σωμα μας κάθε μερα.

Τα μισο περιπου από το υαλ.οξύ του σωματος μας βρισκεται στο δερμα, οπου και συγκρατει την υγρασια, διατηρωντας το ελαστικο και νεανικο.

Σε σημαντικες ποσοτητες βρισκεται επισης στο αρθρικο υγρο οντας το λιπαντικο των αρθρωσεων, στις βαλβιδες τις καρδιας, στο βολβο των ματιων (υαλωδες σωμα), στον συνδετικο ιστο των αγγειων και των ουλων, στα νευρικα κυτταρα, στον ομφαλιο λωρο, σαν προστατευτικο περιβλημα στα ωαρια και αλλου.

• Πώς παράγεται, δηλαδη από πού το προμηθευόμαστε (ποιες είναι οι πηγές προέλευσης του);

Οι πηγές προέλευσης του υαλ. Οξέος είναι δύο:

Α.Το ζωικης προελευσης το οποιο λαμβανεται κυριως από λειρια κοκκορα και χονδρους βοοειδων και

Β.Το βιοσυνθετικής προέλευσης το οποιο παραγεται στο εργαστηριο από ακινδυνους μικροοργανισμους που εχουν επιλεγει και καλιεργουνται γιαυτο το σκοπο (π.χ. εργαστηριακη E. Coli, streptococcus sp., κ.α.).

Από πλευράς ποιότητας προτιμούμε βέβαια το βιοσυνθετικό, (αν και είναι πολύ ακριβότερο), γιατί αφενός μπορούμε να το παράγουμε σε ίδια μορφή και ίδιο Μοριακό Βάρος με το ανθρώπινο, και αφ’ετέρου γιατι έτσι αποφεύγουμε τον κίνδυνο παρενεργειών ή μολύνσεων από ζωικά κατάλοιπα που μπορεί να περιέχονται στο ζωικής προέλευσης προϊόν.

Μπείτε στο E-Shop της zougla.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης