Ο Γιώργος Σαμαράς και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος παρουσιάστηκαν στη σημερινή συνέντευξη Τύπου της Εθνικής στο Λεγκιόνοβο της Πολωνίας. Οι δύο ποδοσφαιριστές μίλησαν για τον προημιτελικό του Euro 2012 με τη Γερμανία και τόνισαν ότι το παιχνίδι δεν μπορεί να πάρει πολιτική χροιά.

«Δεν μπορούμε να μπλέξουμε το ποδόσφαιρο με την πολιτική. Είναι απλά ένα παιχνίδι. Θα το παίξουμε και θα το ευχαριστηθούμε γιατί το αγαπάμε» είπε ο Σαμαράς, ο οποίος ρωτήθηκε: «Το ποδόσφαιρο μπλέκεται πολλές φορές μέσα στη ζωή. Έχουν ξεκινήσει ακόμα και πόλεμοι εξαιτίας του. Δεν την παραδέχεσαι αυτήν την πλευρά του ποδοσφαίρου;» και απάντησε μονολεκτικά: «Όχι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την πρόκριση στα προημιτελικά ανέφερε: «Είμαστε 23 παίκτες. Δεν παίζουμε για εμάς και μόνο για την ομάδα. Παίζουμε για τη χώρα μας, τους 11 εκατομμύρια που περιμένουν από εμάς να πανηγυρίσουν. Το κάναμε αυτό με τη Ρωσία και είμαστε πολλοί χαρούμενοι».

Για το αν οι Έλληνες θα προτιμούσαν την Πορτογαλία από τη Γερμανία, ο Σαμαράς ανέφερε: «Στο σημείο που είμαστε, δεν μπορούμε να διαλέξουμε. Είμαστε στους καλύτερους οκτώ της Ευρώπης – αυτός ήταν ο στόχος μας. Από εδώ και πέρα, δεν μας ενδιαφέρει με ποιον θα παίξουμε. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε αυτή την ομάδα με αυτή του 2004».

Στην ίδια ερώτηση απάντησε και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος: «Δεν έχει διαφορά ποιος είναι ο αντίπαλός μας. Εμείς θα κάνουμε το ίδιο: θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και ό,τι είναι να έρθει, είναι ευπρόσδεκτο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την ομάδα της Γερμανίας, ο Σαμαράς σχολίασε: «Έχουμε δει όλους τους αγώνες του Euro. Δεν χρειάζεται μεγάλη ανάλυση η Γερμανία – γνωρίζουμε πώς αγωνίζεται. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στο πώς εμείς θα είμαστε καλύτεροι για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Αυτό κάναμε και με τη Ρωσία και πήγε καλά».

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος ρωτήθηκε αν είναι ξεχωριστό παιχνίδι για τον ίδιο το ματς με τη Γερμανία: «Σίγουρα είναι ξεχωριστό παιχνίδι για μένα, γιατί θα αγωνιστώ ενάντια σε παίκτες που γνωρίζω. Δεν λέει κάτι, όμως, αυτό. Θα την αντιμετωπίσω σαν μία όπως όλες τις υπόλοιπες ομάδες».

Για το τι τακτική θα έχουν κόντρα στη Γερμανία: «Θα κάτσουμε να τους μελετήσουμε. Δεν πρόκειται να πω τι τακτική θα έχουμε. Ο προπονητής μας θα το κρίνει αυτό. Εμείς θα δώσουμε ό,τι έχουμε για να αντιμετωπίσουμε».

Για το αν επηρεάζει την απόδοση της ομάδας η παρουσία πολλών ελλήνων παικτών στην Bundesliga: «Σίγουρα το να αγωνίζονται παίκτες στην Bundesliga μας βοηθάει. Είναι πλεονέκτημα για εμάς κι ελπίζω να μας βοηθήσει αυτό για να τους κερδίσουμε».

Τι σημαίνει για σένα να βρίσκεσαι στα προημιτελικά του Euro: «Αυτός ήταν ο βασικός μας στόχος. Θέλαμε την πρόκριση στα προημιτελικά. Πλέον δεν έχουμε να χάσουμε κάτι. Αντιμετωπίζουμε μία από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης κι ελπίζω να τα καταφέρουμε. Τον βασικό στόχο μας, όμως, τον πετύχαμε».

Για τους Γερμανούς, ο Κυριάκος είπε: «Δεν κοιτάμε τους Γερμανούς παίκτες, κοιτάμε εμείς να είμαστε έτοιμοι». Όταν ρωτήθηκε για τον Γκόμεζ ανέφερε: «Είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής. Είναι ο βασικός επιθετικός της Γερμανίας, όμως δεν πρόκειται να πω τίποτα άλλο – θα δούμε στο γήπεδο».

Γιατί ανησυχούν οι Γερμανοί, αφού θεωρούνται το φαβορί; «Δεν μπορώ να μπω στο μυαλό τους, όμως πιστεύω ότι μας υπολογίζουν και στην άκρη του μυαλού τους μας φοβούνται. Μπορεί να μας φοβούνται και ως λαό, όμως θα δούμε στο παιχνίδι».

Για το αν έχει αδυναμίες το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της Ελλάδας; «Σίγουρα έχουμε αδυναμίες κι εγώ και ο Σωκράτης. Κανείς δεν είναι τέλειος. Σημασία έχει όμως ότι κρατήσαμε το μηδέν κόντρα στους Ρώσους κι ελπίζω και κόντρα στη Γερμανία – αν αγωνιστούμε – να κάνουμε το ίδιο».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης