Μία ανάσα από την μεγαλύτερη έκπληξη του Euro 2016 έφτασε η Αλβανία, η οποία τελικά ηττήθηκε με 2-0 από τη Γαλλία στη Μασσαλία, σε παιχνίδι για την δεύτερη αγωνιστική του πρώτου ομίλου. Το «χρυσό γκολ» για τους «τρικολόρ» σημείωσε με την συμπλήρωση των 90 λεπτών ο Αντουάν Γκριεζμάν, ενώ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων σκόραρε και ο Ντιμίτρι Παγέ. Οι Αλβανοί που στάθηκαν εξαιρετικά στον αγωνιστικό χώρο δεν γεύτηκαν την χαρά της κατάκτησης του πρώτου τους βαθμού στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Μπορεί στο τέλος η Γαλλία να πήρε τη νίκη, τους βαθμούς και την πρόκριση, ωστόσο η ομάδα της Αλβανίας ήταν αυτή που κέρδισε τις εντυπώσεις. Η ομάδα του Τζιοβάνι Ντε Μπιάσι παρουσιάστηκε παρά πολύ καλή στο τακτικό κομμάτι, είχε τρεξίματα και αλληλοκαλύψεις και αιφνιδίασε τους γηπεδούχους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ στη διάρκεια του πρώτου μέρους δεν κατάφερε να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή του Μπερίσα, με τον τεχνικό των «τρικολόρ» να έχει στον πάγκο τους Πογκμπά και Γκριεζμάν.

Αντίθετα, η Αλβανία που κατά κύριο λόγο έπαιξε αμυντικά και έριχνε τον ρυθμό έφτασε στο 39’ κοντά στο γκολ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Λενγιάνι βρέθηκε σε θέση βολής κάνοντας το πλασέ, αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε εκ νέου κόρνερ, ενώ στο 45’η εκτέλεση φάουλ του Μαμουσάι πέρασε πάνω από την εστία του Γιορίς.

Οι Γάλλοι στο δεύτερο μέρος ανέβασαν ρυθμό, όμως οι Αλβανοί έδειχναν να κρατούν το μηδέν και να προσπαθούν σε κάθε ευκαιρία να βρουν ένα γκολ στην επίθεση. Στο 52’ ο Χισάι έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Σανιά στην προσπάθειά του να απομακρύνει, λίγο έλειψε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του! Τελικά η φάση κατέληξε με τη μπάλα στο δοκάρι του Γιορίς!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι γηπεδούχοι έχασαν ευκαιρίες για γκολ στο 54’ με τον Πογκμπά, στο 63’ και το 67’ με τον Παγέ, ενώ στο 69’ ο Ζιρού με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι της εστίας του Μπερίσα.

Δέκα λεπτά αργότερα ο Παγέ δεν βρήκε χώρο και ο Σανιά σούταρε άουτ, ενώ στο 84’ ο Καντέ με μακρινό σουτ κέρδισε κόρνερ. Όλα κρίθηκαν στο 90’! Ο Ραμί επιχείρησε τη σέντρα από αριστερά, ο Γκριεζμάν πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά και άνοιξε το σκορ, λυτρώνοντας την ομάδα του από την γκέλα!

Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ζινιάκ έφυγε στην κόντρα και ο Παγέ μπήκε στην περιοχή και με πλασέ «έγραψε» το τελικό 2-0.

Γαλλία – Αλβανία 2-0 (ΕΡΤ1)

Γκολ: 90′ Γκριεζμάν, 90’+5′ Παγέ
52′ δοκάρι ο Μεμουσάι
69′ δοκάρι ο Ζιρού

Κίτρινες κάρτες:Καντέ – Κουκέλι, Αμπράσι

Κόκκινες κάρτες:


Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν):
Γιορίς, Σανιά, Εβρά, Κοσιελνί, Ραμί, Καντέ, Ματουιντί, Παγέ, Κομάν (68′ Γκριεζμάν), Μαρσιάλ (46′ Πογκμπά), Ζιρού (77′ Ζινιάκ).

Αλβανία (Τζιάνι Ντε Μπιάζι):
Μπερίσα, Χισάι, Αγκόλι, Μαβράι, Αγιέτι (75′ Βεσέλι), Κουκέλι (74′ Τσάκα), Μεμουσάι, Αμπράσι, Λίλα (71′ Ρόσι), Λενιάνι, Σαντικού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης