Άλλος ένας καλλιτέχνης-θρύλος έρχεται στη σκηνή του Half Note Jazz Club. Ο εμβληματικός hard bop και post bop πιανίστας Harold Mabern, o «Mr. Big Hands», όπως τον είχε αποκαλέσει ο μεγάλος Cannonball Adderley, έρχεται για πρώτη φορά ως band leader στην Ελλάδα με το εξαιρετικό τρίο του, στο οποίο συμμετέχει και ο σπουδαίος ντράμερ Joe Farnsworth!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πιανίστας Harold Mabern σε όλη την πορεία του έχαιρε εκτίμησης και οι συνάδελφοί του τον θεωρούσαν ως άψογο session μουσικό. Γεννήθηκε το 1936 στο Μέμφις και ξεκίνησε στη μουσική παίζοντας ντραμς. Σύντομα όμως στράφηκε στο πιάνο, μαθαίνοντας μόνος του και έχοντας ως πρότυπο στυλίστες όπως ο Phineas Newborn, Jr. Παρότι ο Mabern παρέμεινε ουσιαστικά αυτοδίδακτος, εξέλιξε μια ιδιαίτερη μουσική ταυτότητα στην σύγχρονη hard bop, post-bop και soul jazz. Αρχικά στο Σικάγο και από τα τέλη των ‘50’s στη Νέα Υόρκη, ο Harold Mabern έφτιαξε μια καριέρα που τον συνέδεσε με όλη την αφρόκρεμα της τζαζ (Donald Byrd, Roy Haynes, Miles Davis, J.J. Johnson, Lee Morgan, Sonny Rollins κ.ά.).

Η δισκογραφική του πορεία ξεκίνησε στα τέλη των ‘60’s και μέχρι σήμερα παραμένει ιδιαίτερα εκλεκτική – με άλμπουμ που ξεχωρίζουν σε εταιρίες όπως Prestige, Sackville, DIW, Venus κ.ά. ενώ οι συνεργασίες του είναι πολυάριθμες και πολύ δύσκολο να καταμετρηθούν επακριβώς. Ο Harold Mabern είναι ένας τζάζμαν με μεγάλη δημοτικότητα σε Αμερική, Ιαπωνία και Ευρώπη και η μουσική του παρουσία αντικατοπτρίζεται σε άλμπουμ όπως το πρόσφατο «Afro Blue»όπου συμμετέχει η αφρόκρεμα του σύγχρονου jazz vocal. Το τρίο του είναι ένα μόνιμο και σταθερό σχήμα, στο οποίο συμμετέχει ο φίλος και συνεργάτης του ντράμερ Joe Farnsworth και το οποίο μπορούμε να ακούσουμε σε άλμπουμ όπως «Right on Time», «Live at Small’s» κ.ά.

Harold Mabern – piano
Matyas Hofecker – bass
Joe Farnsworth – drums

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από Παρασκευή 29 Ιανουαρίου έως και Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου

Ώρα έναρξης: Παρασκευή και Σαββατο 22.30, Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη 21.30.
Είσοδος: 20 ευρώ (μπαρ), 25 ευρώ (Β’ Ζώνη), 30 ευρώ (Α’ Ζώνη), 35 ευρώ (VIP)
Πληροφορίες – Κρατήσεις: 210 9213310

Half Note Jazz Club
Τριβωνιανού 17, Μετς

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης