Συγκίνησε και καταχειροκροτήθηκε στο φεστιβάλ Καννών. Συγκέντρωσε τις πιο κολακευτικές κριτικές. Βραβεύτηκε για την ερμηνεία της Ρούνεϊ Μάρα. Και τώρα το «Carol» μαζί με τις υπέροχες πρωταγωνίστριές του βάζει πλώρη για τα φετινά Όσκαρ, ως μία από τις πιο αναμενόμενες ταινίες της χρονιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιστροφή του Τοντ Χέινς οκτώ χρόνια μετά το «I’m Not There» είναι η κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος της Πατρίσια Χάισμιθ, «The Price of Salt», που αναβιώνει με ξεχωριστό στιλ και νοσταλγική ρομαντική διάθεση τη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του ’50, για να αφηγηθεί μία δυνατή ερωτική ιστορία που αψηφά όλα τα κοινωνικά ταμπού.

Η Κάρολ Άιρντ (Κέιτ Μπλάνσετ) είναι μία γοητευτική γυναίκα παγιδευμένη σε έναν αποτυχημένο, δυστυχισμένο γάμο. Όταν γνωρίζει την Τερέζ Μπέλιβετ (Ρούνεϊ Μάρα), μια νεαρή κοπέλα που εργάζεται σε ένα πολυκατάστημα του Μανχάταν και ονειρεύεται μια πιο συναρπαστική ζωή, η σχέση τους γρήγορα εξελίσσεται από αθώα φιλία σε κάτι πιο βαθύ και περίπλοκο.

Η σχέση τους όμως αποκαλύπτεται και ο σύζυγος της Κάρολ (Κάιλ Τσάντλερ) αντεπιτίθεται αμφισβητώντας την ικανότητά της ως μητέρας. Και καθώς η Κάρολ και η Τερέζ κάνουν την απόδρασή τους, αφήνοντας πίσω τη ζωή τους, μία αντιπαράθεση θα δοκιμάσει την εικόνα των δύο γυναικών για τις ίδιες, καθώς και την αφοσίωσή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Νικόλας Αρώνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης